Insajder: Država protiv radnika i slučaj „Goša“

Ostavite komentar


  1. Slucaj Gose je samo kap u moru sumanutih, katastrofalnih i kriminalnih privatizacija koje krase tadasnju „demokratsku“ vlast.

    1. Pa i ova današnja, briselska EU vlast, radi isto, a koliko znam od 2012 pa do 2017 je ta Goša isto pljačkana. Samo je nastavljena ta prljava rabota.

    2. a u pozadini Goše, Želvoza, Min Vagonke Niš, Šinvoza, Bratstva, Fabrike vagona Kraljevo je stvaranje pačvorka od državne železnice Milana Obrenovića i poplava preskupih infrastrukturnih projekata koje država preduzima udovoljavajući interesima privatnih kompanija iz EU. Na Goši ne treba stati, treba videti kako se čitav industrijski kompleks oko srbijanske železnice rušio od 1990. (2000.) do danas.

  2. Sa ovim detaljima treba neko od drzavnih organa ozbiljno da se bavi . Treba zauzeti stav i zastiti radnike, slicno kao sto AV radi u opsteem interesu Srbije

  3. Nije najgore što se ovakve stvari dešavaju. Najgore je što niko ne odgovara za sopstveni nerad i nestručnost. Nema odgovornosti. Saučešće porodici i prijateljima pokojnog.

  4. Odavno niko nije snimio, istražio i pokazao radničku stranu priče kao što su to uradili autori ove o „Goši“. Sve pohvale i podrške za ovaj važan ugao posmatranja, jer je to aspekt koji objektivno i jasno rasvetli logiku koja se primenjuje i praktikuje već godinama i koja nas uništava. Bravo za „Insajder“, odnosno autore. Sve su objasnili ovom emisijom, pokazali da ovde država i ne postojim već samo beskrupulozni mešetari koji Srbiju lažu!

  5. Ako ostavimo po strani moral svake vrste onda ostaje samo pitanje. Koji paragraf kojeg zakona je prekršen? Svaki poreski obveznik ima pravo da traži reprogram poreskog duga. Nije ni javna tajna da izabrana naša preduzeća godinama gomilaju poreski dug i dugovanja za doprinose. Imamo Zakon o stečaju koji je sto puta menjan u kratkom vremenskom intervalu. Da li su Slovaci pronašli rupu u tim propisima? Verovatno jesu. Da li je ŽOS bio jedino preduzeće u Srbiji koje nije redovno isplaćivalo zarade? Naravno da nije nije.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.