Investicioni bum bez dovoljno benefita za Srbiju

Vlast i stručna javnost različito gledaju na američko učešće u infrastrukturnim projektima predviđeno Vašingtonskim sporazumom

Ostavite komentar


  1. Podpredsednik GKS naravno oportunisticki tvrdi nesto sto i sam zna da nece biti, Naime, u svim projektima resorne ministake su masivno ukljucena strana sredstva a nikako domaca akumulacija, strani glavni izvodaci a nikako domaca niskogradnja osim kao podizvodac pa cak i strani radnici sto je slucaj sa Kinezima na brzoj pruzi Stara Pazova – Novi Sad. Dakle, g.Rodicu nemojmo se praviti naivni. Takode ni Amerikanci nece pristati da nas finansiraju iz altruistickih razloga a znajuci sposobnost i strucnost nase vlade koja jos ni ne postoji i krajnji rok za formiranje je 20.sep. a vec su 21. razgovori, sumnjam da ce se bilo sta potpisatu u nasu korist zasta su svi ti drzavni cinovnici placeni iz budzeta a ne samo da se slikaju!

  2. Urednici Danasa ako imate milosti upotrebljavajte srpsku rec korist umesto benefita. Sta ako neko zeli da napise nesto o koristoljublju.
    Hoce li naslov u crnoj hronici biti “ Ubistvo iz benefitokisa!“.

  3. Nažalost, Srbija sa ovom vlašću na čelu i sa Amerikancima (Rusima, Kinezima) za vratom neće imati nikakve koristi, sem samog puta koji će neko koristiri (mi verovatno najmanje), ali ćemo ga mi preplatiti. Ameri će nam dati nepovoljne kredite i postaviti svog izvođača radova (da uzme kajmak) a nama će zapasti da plaćamo visoke kamate (kamate u Americi za ovakve poslove ne prelaze 0,5% a mi ćemo dobiti sitnicu od 4-5%, pokušaće i to da sakriju ali saznaće se) i da obezbedimo podizvođače za male pare (koji će još morati da ‘napoje’ naše korumpirane upravitelje). Sve u svemu katastrofa za Srbiju, mada, šta smo tražili (birali) to smo i dobili (zadržali). Zbogom pameti.

  4. Ma briga me za investicione planove.
    Kad cu ja licno da vidim bolju lovu?
    To me samo zanima.
    Za ostalo mi se….

  5. Ovog Rodića treba odmah izbaciti iz te Građevinske komore jer čovek očigledno ne zna da radi svoj osnovni posao već se bavi politikom i priča ono što mu verovatno drugi kažu. Čovek je za kratko vreme i na malom prostoru izrekao gomilu glupost. Pa odraće će nam kožu sa leđa Ameri ovim takozvanim istorijskim investicionim poslovima.

  6. Joooj, … kad bi ste od sada ‘benefit’ zvali ‘korist’, … mnogo bi ste usrecili one koje mrzi da ponovo uce sopstveni maternji jezik!!!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.