Isplaćene plate radnicima Zastava oružja 1Foto: Z. S. M.

Radnicima fabrike Zastava oružja isplaćene su juče plate. Kako navode iz sindikata, plate se već treći mesec isplaćuju u neto iznosu, bez pripadajućih poreza i doprinosa, što će otežati odlazak u penziju svim radnicima.

– Zbog velike nelikvidnosti poslovanje preduzeća je veoma otežano, a za to odgovornost mora da preuzme predsednik Nadzornog odbora, koji već četvrti mesec ne zakazuje sednicu na kojoj bi se razmatralo pitanje generalnog direktora, stoji u saopštenju koje je potpisao Dragan Ilić, predsednik Sindikalne organizacije Zastava oružje.

On dodaje da je Nadzorni odbor 6. januara postavio Milenu Milinković, kao zastupnika, i da je ona nedavno potpisala ugovor o prodaji naoružanja u iznosu od više miliona evra, od kojih su radnicima isplaćene plate.

Zastupnica je, po rečima Ilića, donela i nekoliko odluka koje su usmerene smanjenju nepotrebnih troškova.

– Zbog neodgovornog i nesavesnog upravljanja, fabrika je pretrpela i dalje trpi veliku štetu što u ovom trenutku uzrokuje nedostajanje obrtnih sredstava iz kojih bi se finansirali resursi neophodni za proces proizvodnje, navodi se u saopštenju sindikata.

Radnici očekuju da se u rešenje problema u fabrici uključe i predstavnici države, budući da Vlada delegira Nadzorni odbor koji upravlja fabrikom.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari