Ističe rok za plaćanje poreza: Kakve je novine za građane i pravna lica uvela Poreska uprava

Ostavite komentar


  1. Zašto poreska uprava ne ispunjava svoju obavezu da dostavi rešenje o visini poreza kako je to zakonom regulisano?

  2. Osnovna stvar koju poresko mora promeniti je da ona sama mora obavestiti duznika o poreskom dugu , to sto ona tako ne radi je nedopustivo za poresku upravu kao instituciju, mislim da se tako nesto ne radi nigde u svetu i da je takav dug nastao neazurnoscu poreske ustanove i da je samim tim i nezakonit . Neka se o tome izjasni sud Srbije . I jos o jednoj stvari , onaj koji prima novac od zakupa mora biti izjednacen po pitanju placanja poreza sa onim ljudima koji sto tako primaju novac od zakupa samo im se nekretnine razlikuju ,i jedni i drugi izdaju nekretninu , jedni za zivljenje u nekretnini a drugi kao poslovni prostor , drzava sa naplatom poreza ne prepoznaje ove druge a od prvih trazi da se plati porez iako je visestruko manji takav prihod koji ubiraju ovi drugi sa poslovnim prostorom . To sto drzavi placa porez zakupac poslovnog prostora a ne zakupodavac to ove druge kojima se trazi porez ne zanima , svi moraju biti isti po tom pitanju .

  3. I pored podosta mana mora se priznati da na vreme obavestavate narod o obavezama svih vsrta kao i ostalim stvarima koje su bitne za gradjanstvo,a to je jako vazno , valjda je to svrha novinarstva u tome ste dobri ali ……… .

Ostavite komentar


Ekonomija

Veliki broj falsifikovanih proizvoda na tržištu: Kako da ih prepoznate? 8

Veliki broj falsifikovanih proizvoda na tržištu: Kako da ih prepoznate?

Sa prazničnim periodom povećava se i potrošnja, čak i za 40 odsto. Nakon poslednjeg otkrića falsifikovanih proizvoda, potrošači će osim o cenama morati da vode računa i o kvalitetu namirnica. Marko Dragić iz Nacionalne organzacije potrošača rekao je za RTS da se može očekivati da je na tržištu u Srbiji veliki broj falsifikovanih proizvoda i da građani koji su ih uočili mogu da ih prijave tržišnoj i poreskoj inspekciji.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.