Izbor najboljeg startapa za takmičenje u Dubaiju 1

Najbolji startapi iz Srbije dobiće priliku da se predstave na globalnom investicionom skupu i startap takmičenju AIM 2022, koji će se od 29. do 31. marta 2022. godine održati u Dubaiju u okviru svetske izložbe Expo 2020.

Startapi iz Srbije učestvovaće preko Naučno-tehnološkog parka Beograd, u saradnji sa Annual Investment Meeting (AIM), vodećom investicionom platformom na Bliskom Istoku i Severnoj Africi. Na lokalnom takmičenju biće odabrano do pet startapa iz Srbije koji će dobiti mogućnost da se predstave globalnoj publici i investitorima u UAE. Najboljem među njima biće obezbeđen i direktan plasman u globalno finale, dok će preostala četiri startapa dobiti priliku da učestvuju u „pitch„ takmičenju i bore se za kvalifikacije u veliko finale. Startapi mogu aplicirati za ovo takmičenje do 7. februara.
Kotizacije su obezbeđene za svih pet kompanija, a troškovi puta obezbeđeni su za tri najbolje rangirana startapa. Pravo učešća na lokalnom takmičenju imaju startap kompanije sa do 50 zaposlenih, u većinskom srpskom vlasništvu, koje su u dosadašnjem razvoju prikupile finansiranje od najmanje 50.000 evra i nisu starije od 10 godina. Kriterijumi po kojima će se ocenjivati su: iskustvo i ekspertiza tima, tržište i biznis model, dosadašnji razultati i planovi, industrija u kojoj startap posluje, pitch deck i značaj učešća na AIM događaju za dalji razvoj startapa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.