Izdvojena tri najvažnija problema: Poljoprivrednici usaglasili zahteve, traže novi sastanak sa Ministarstvom

Ostavite komentar


  1. Ljudi imam 2 jutra zemlje gde cu soju posejati i tu cu dobiti 17 hiljada za seme ali imam i 3 jutra lesnika za koji ne mogu da dobijem nista osim onih prvoh 18 hiljada. Zasto se ratari favorizuju kad je isti problem i kod otkupa vocarskih proizvoda..Proizvodjacka cena i dalje beca od prodajne…

  2. Vocar Ako si ratar prvo se informisi pa onda komentarisi-subvencije za organsku proizvodnju tvog lesnika su 64000din po Ha, a subvencije za ratarsku (soja, psenica, kukuruz, sunc) su 18000 plus 18000 za koriscenje deklarisanog (citaj kupljenog) semena…plus imas povrat akcize na gorivo u iznosu od 50din po litri do 100litara po 1 Ha… Odvodnjavanje je ukinuto i to je odprilike to sto se tice ratara-cenu uredjuju monopolisti i tajkuni tako da za to nam treba ozbiljniji strajk i blokade svega

  3. Svaka cast poljoprivrednici, paori, seljaci, jednom recju gospodo sa sela!
    Pokazali ste sta je vrednost dogovaranja.

  4. Svaka cast! Najzad da se pokrene i problem dugovanja za PIO. Mislim da od maja 2017 g, kad je Nedimovic „pomenuo“problem, nista nije uradjeno po tom pitanju.

  5. SAMO SEDAM UDRUZENJA.? I SVI TRAZE SASTANAK SA MINISTARKOM! PA MOGU DA JOJ OBJASNE ŠTA JE POLJOPRIVREDA I BEZ SASTANKA.
    NEKA POŠALJU NEKOGA U NEMAČKU, FRANCUSKU, ITALIJU, ONDA ĆE VALJDA NAUČITI ČEMU SLUŽE SASTANCI !!!

  6. Aman, šta ste se dogovorili? Vi se prvo DOGOVORITE ko je PRAVI PAORI, a ko je, među vama, PRAVI ŠTRAJKBREJKER! A imate ih MNOGO, među vama! Tek oda(k) možete se dogovarati oko zahteva i problema koji vas tište. Znam da će mnogi reći, između ostaloga, „ta, mani, to je teorija zavere. Ne to je TEORIJA ISTINE!!! odakle jednome broju, koji nije zanemari, paora desetine i stotine ha? Zapitajte se koji su to „paori“ (kakvi su kao ljudi)? Kako su došli do tih hektara? Odakle im…..? Svako u svojoj sredini!!! Kada dođete do tih saznanja-rezultata, odgovora, VIDEĆETE KO SU ONI! E, oni su ŠTRAJKBREJKER, jer im odgovara ovakvo stanje, u poljoprivredi, a koje im monopolom i „burazerskim“ vezama donosi PROFIT-LOVU!!!

  7. Mislim da ministarka samo prevodi žedne preko vode,sve koji se bave poljoprivredom,od malinara voćara stočara ratara.Kako je moguće da je malina 2023sva prodata još u novembru 57000 t(RTS),zarađeno 260mil evra,a od proizvođača oteta od 150-200 po kg.Tako je za sve od mleka,mesa,pšenice,i svake godine iste priče iz početka.Ovde se država ponaša kao surovi nakupaca zajedno sa kartelašima.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 14. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.