Izložba istorije agrara od neolita do danas: Saradnja Novosadskog sajma i Muzeja Vojvodine 1

Na predstojećem Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu posetioci će pored izložbe savremene mehanizacije i drugih mašina, izložbe stoke i prehrambenih proizvoda, moći da pogledaju i izložbu posvećenu istoriji agrara u Vojvodini.

Posetiocima sajma biće omogućeno da vide eksponate iz bogate postavke Poljoprivrednog muzeja u Kulpinu. Time će, simbolično, biti označen ulazak u stogodišnjicu Novosadskog sajma i 90. Međunarodni poljoprivredni sajam koji će se održati do 21. do 27. maja.

To je predviđeno sporazumo o saradnji Novosadskog sajma i Muzeja Vojvodine, koji su danas potpisali njihovi direktori Slobodan Cvetković i Tijana Stanković Pešterac.

„Muzej Vojvodine kao najveći muzej na teritoriji AP Vojvodine, koji priča priču o istorijatu i životu na teritoriji Vojvodine još od paleolita do početka 20. veka, ima izuzetno veliki broj artefakata koji mogu da pomognu da se napravi pregled razvoja poljoprivrede još od neolita do početka 20 veka“, rekla je Tijana Stanković Pešterac

„Razmišljali smo o ulasku u stotu godinu Sajma i mislim da je potpuno u redu za mlađe posetioce da u skraćenoj verziji vide istoriju poljoprivredne proizvodnje“, kazao je Cvetković.

Međunarodni karakter priredbi daće nastup izlagača iz Mađarske, Italije, Češke, Holandije, Španije, Turske, Indonezije, Hrvatske, Severne Makedonije, Slovenije, Danske, Francuske, Rumunije, Poljske, Bugarske, BiH, Crne Gore i Austrije, istakao je Cvetković. Ovogodišnji zemlja partner MPS je Republika Mađarska.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari