Izrada projekta za rekonstrukciju "Spensa" poskupela za 30 miliona dinara 1Foto: Shutterstock/Nenad Nedomacki

Projektovanje kompletne rekonstrukcije Sportsko-poslovnog centra „Spens“ u Novom Sadu trajaće duže nego što je predviđeno i koštaće više nego što je ugovorom dogovoreno decembra 2021, preneo je danas Radio 021.

Kako radio navodi, projektanti izabrani pre dve godine na tenderu „Spensa“, za posao vredan 120 miliona dinara, zatražili su još četiri meseca kako bi dopunili dokumentaciju usled proširenja projektnog zadatka, što dovodi i do poskupljenja od 30 miliona dinara.

Nakon izmena ugovornih obaveza ovaj posao koštaće 150 miliona dinara.

Kako je 021.rs preneo, projekat rade Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu, Balkans Security Services, Građevinski biro „Axis i Bexel Consulting“, a kao razlog za produženje roka i povećanje cene navode se dodatne usluge projektovanja usled proširenja projektnog zadatka, a one se odnose na sport i rekreaciju u objektu, energetsku sanaciju „Spensa“, kao i na njegovu celokupnu konstrukciju.

Do aneksa ugovora došlo je kada su čelnici „Spensa“ i projektanti zaključili da je objektu potrebna i nova trenažna dvorana za sportove na parketu, kao i nadgradnja za vidikovac, planiran u zoni rashladnog tornja, kako bi se na jednom restoranskom prostoru okupili svi ugostiteljski objekti.

Konačan projekat sa izmenama očekuje se početkom jeseni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari