Grad Novi Sad traži partnera za energetsku sanaciju Spensa 1Spens Foto: Wikipedia / Bukephalos

Grad Novi Sad uputio je danas neobavezujući javni poziv za energetsku sanaciju objekta Sportskog i poslovnog centra „Vojvodina“, poznatijeg kao Spens.

Grad je pozvao sva zainteresovana domaća ili strana pravna lica da upute neobavezujuće pisane ponude za poboljšanje energetske efikasnosti Spensa, navodi se u saopštenju.

Pod energetskom sanacijom podrazumeva se smanjenje potrošnje svih vrsta energije i vode i smanjenja ukupnih troškova rada, održavanja i upravljanja energetskim sistemom u objektu.

Dodaje se da će, posle analize primljenih ponuda, nadležni organi Grada Novog Sada pokrenuti odgovarajući postupak za izbor partnera.

Analizu će obaviti radna grupa s namerom da se smanje troškovi rada, a navodi se da će, pre slanja pisama o zainteresovanosti, svim potencijalnim partnerima biti omogućen uvid u odgovarajuću dokumentaciju nakon potpisivanja izjave o čuvanju poverljivih podataka.

„Ovaj poziv je u svemu neobavezujući i objavljuje se samo radi istraživanja tržišta, te u tom smislu ne obavezuje Grad Novi Sad da pokrene bilo kakav postupak izbora partnera“, piše u saopštenju.

Grad Novi Sad zadržao je pravo da ne pokrene postupak izbora partnera, kao i da izmeni i dopuni elemente tog neobavezujućeg javnog poziva, i ne snosi bilo kakvu odgovornost za „eventualne troškove ili štetu koje bi takve izmene prouzrokovale potencijalnom partneru ili trećim licima“.

Neobavezujući javni poziv objavljen je na internet prezentaciji Grada Novog Sada, www.novisad.rs.

Opozicija i nevladine organizacije optužili su jesenas gradsku vlast u Novom Sadu da planira da sruši Spens, koji je jedan od simbola grada, što je gradonačelnik iz Srpske napredne stranke Miloš Vučević negirao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari