Izvozimo daske umesto stolica

Proizvodnja nameštaja skočila za 11 odsto * Izvoz dostigao 360 miliona evra, ali je to i dalje manje od planiranog
Prihod od jednog kubnog metra drveta u Srbiji dva puta manji nego u Hrvatskoj

Ostavite komentar


  1. Stresem se kad pročitam da negde neko pise kako nase firme imaju problema de su neefikasne. Radim u stranoj kompaniji i norma je ista i za naseg radnika i za radnika u Poljskoj, Ceskoj, Rumuniji … I kada na kraju godine uporede se ucinci svake kompanije mi nismo iza ostalih. Tako da bih zamiloio she nase stručnjake da malo vise razmisle kada pricaju o efikasnosti nasih firmi.

  2. Trecerazredne kolonije imaju takav status jeftina radna snaga uz jeftinu sirovini,sa petom kolonom i kvislinskom vlascu,trulom elitom ubrzanim koracima jurimo ka dnu a tako nam i treba. Ono malo pametno sto je ostalo mlado bezi iz ove vukojebine jet umrce je sjebati ovako bogatu zemlju. Sve petokolonaske vlasti do sada su odradile sto ni budala nebi uz podrsku vas i ostale bagre koja za par srebrenjaka sa zapada nista sveto nije. Zato jesmo tu gde smo

  3. Nadam se da pisac ovih redova zna ko to radije prodaje turpce stranicima? Ili ja da vam kažem, trgovci koje štiti vlast jer dele dobitak s njima. Zašto se ne stide, a tako su lepo vaspitani ljudi, kakva su Tadić i Jeremič, pa se nude da vladaju, a namera im je da se bogate dok će narod da nestaje i država da strada. Sečam se kako mi je šef Marketa za ishranu turista u velikom kampu u Novom Vinodolskom, i to 1990. kada je Tuđman bio na vlasti, pokazao na Slovenca koji mu vodio štand za prodaju mesa i mesnih prerađevina: "Kao što vidite Srbine, ja sam odabrao najdgovnijeg da mi vodi naosetljiviju hranu. Čovek ima dve lične karte, ima kuću i sa one strane granice u Gorici. Evo videliste putem da Slovenci koriste naše šume, svoje čuvaju, za proizvodnju nameštaja, a vaše su možda već posekli. Pamet vlada, Prijatelju moj!" A naši ludaci, pogotovu Vučećev kum i učitlej Šašelj je tada arlaukao a budale mu verovale, među kojima i njegov kum:"Neka idu Slovenci, oni su Bečki konjušari". A ono još uvek nam državu vode konji, ako se konji ne osete uvređenim.

  4. Nije spomenuto koliko se drvo koristi za ogrev. Moglo bi da se izračuna koliko, ako ne kvalitetnog nameštaja, ono bar oklagija može da se napravi od te količine.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.