Izvršitelji tvrde da mogu da zaplene i komšijine stvari

* Advokati tvrde da nije zakon problem, već nestručni izvršitelji, koji pogrešno tumače zakon, bilo iz neznanja ili pohlepe, pošto im je jedini motiv da uzmu honorar za naplaćeni dug
Zakon skrojen tako da pogazi pravo jednog da bi obezbedio pravo drugog

Ostavite komentar


  1. Zasto samo komsijama i prijateljima? Neka oduzimaju stvari svima koji im nisu simpaticni!

  2. Ko mi udje u stan da me pljacka zbog tudjih dugova, može se posle žaliti i sudu 🙂 Pa ne zaboravite fantomke, kao oni iz Sava Male, pa da "zakon" bude jednak za sve.

  3. Izliva se iz kanalizacije podzemni fašizam. Da li je već kasno da ga vratimo tamo gde mu je mestu? U memljivo podzemlje. Uveliko traje pljačka sirotinje zarad nezajažljivih apetita bogatih. Uterivači dugova – najvidljiviji pipci toksičnog neofašizma.

  4. Očito je da su aktuelni uterivači dugova država u državi i da se ponašaju poput bande koja je uspela da "ozakoni" svoj lopovski rad. Mogu oni sve, da zadju po familiji i prodaju redom. Iza njih stoje "pretorijanci" koji se hrane na istom kazanu ali, samo do momenta dok neko ne "pukne" i smrsi konce dok ovi "vredni" radnici budu obavljali svoje prljave poslove, koji su u velikom broju slučajeva u suprotnosti sa zakonom?! Zamislite na šta su oni spremni ako mogu da izvale ovakvu retardiranu glupost? Radi se o čistom lopovluku. Naime, propala preduzeća, ili ono što je ostalo od tih propalih preduzeća, ovim modernim razbojnicima prodaju svoje dugove /verovatno po ceni "daj šta daš"/, od pre deset godina, koji su davno zastareli. Pošto su ovi vrli razbojnici, zvani "izvršitelji", obezbedili i sudije, koje štancuju rešenja, i ne ulaze u zastarelost potraživanja već se na zastarelost mora pozvati stranka, našli su veoma jednostavno rešenje. Kao bajagi, pokušavaju da uruče rešenje stranci a kada ga ne nadju /jer im se ne isplati da ga nadju/ okače rešenje na tabli u sudu, da bi zadovoljili formu koju su sami osmislili, a posle 8 dana rešenje postaje izvršno?! U rešenju u "Pouci o pravnom leku", stoji konstatacija da ne postoji pravo žalbe tako da je nesrećniku preostalo jedino da u ruke uzme isti "zakon" na koji se pozivaju i ovi uterivači dugova. Meni su, dok sam bio u inostranstvu sa računa skinuli oko 700 evra. Veoma je interesantno da su preko mog JMBG uspeli da pronadju preduzeće gde radim, da pronadju banku kod koje imam račun ali, nikako nisu uspeli da pronadju mene kao ličnost?! Mislim da će ovoj Vladi, ovi uterivači dugova, koji u suštini predstavljaju ozakonjenu bandu, ubrzo doći glave. Toliko je očajnika, toliko je unesrećenih ljudi tako da sat otkucava poslednje minute strpljenja. Neverovatno je da niko od aktuelnih institucija ne staje na put ovom bezakonju, ovoj hajdučiji i razbojništvu?! Kao da dele na ravne delove ono što otmu od sirotinje?

  5. "- Gde više mogu da se nalaze stvari jednog lica ako ne na adresi našeg prebivališta? Treće lice koje tvrdi da na popisanim stvarima ima neko pravo koje sprečava izvršenje može izjaviti prigovor kojim zahteva da se izvršenje proglasi nedozvoljenim na tim stvarima, a ukoliko ne bude zadovoljno pravosnažnom odlukom po prigovoru, može pokrenuti parnicu pred sudom – kaže Petrovićeva."

    Ovo je najbahatija i najskandaloznija izjava koju sam u životu čuo!
    Dovodi ljude u poziciju nemoći, a tada su sve opcije moguće.

    Izvršitelji i potenciraju pokretanje parničnog postupka jet im to ide u prilog zato što su se oni naplatili prodajom popisanih stvari, a ako se i dobije parnični postupak, nadoknada štete se traži od dužnika koji svakako nema kako da nadoknadi jer su mu već zaplenjene i prodate stvari. Izvršitelji tu nemaju nikakav rizik od parnice.
    To je najobičnije otimanje!!

  6. Imao sam priliku da dozivim slicnu situaciju kada sam iznajmio tj. pustio prijatelja koji je ostao bez posla i nije mogao platiti ratu kredita da stanuje kod mene u kuci na spratu dok ne rijesi trenutno stanje. dosao je izvrsitelj i naznacio mi da i moja kuca zakonski potpada pod pljenidbu.
    Pozvao sam coveka da u kucu napravio kafu i rekao mu sljedece: DRAGI prijatelju ti si covek koji zivi u ovom gradu. ZNAM GDJE ZIVIS sta vozis. Svaki dan pada noc, a ako pokusas to sto si kao naumio ja cu se potruditi da kada padne noc dodjem ti u posetu i posaljem te na intenzivnu negu na nekih 6-12 meseci. U medjuvremenu cu se potruditi da ti unistim sav zivot koji imas pa kad izadjes na stakama gdje ces da se skrasis.
    On je mirno saslusao okrenuo se pozdravio i vise ga nisam vidio.
    U ovakvoj drzavi ovo gore navedeno je jedini PRAVI LEK. Jer na silu moze samo silom da se odgovori.

    Pozdrav

  7. Voleo bih da neki pravnik protumači da li je uopšte moguće da banka potražuje od dužnika i nešto što nije stavljeno kao zalog? Tačnije, iz nekih ranijih tekstova je proizilazilo da banka ljudima proda stan po nižoj ceni od tržišne, pa kad i to nije dovoljno da se namiri dug, onda jure i drugu imovinu iako ona nije pod hipotekom. Tako su navodno onim ljudima koji su otišli kod sina, popisali i sinovljeve stvari. Ne zanm da li je to tačno, a ako jeste, kako je pravno moguće da banka potražuje nešto za šta nema hipoteku?

Ostavite komentar


Ekonomija

Radnici ŽIT-a u ponedeljak i utorak protestuju ispred Vlade Srbije 10

Radnici ŽIT-a u ponedeljak i utorak protestuju ispred Vlade Srbije

Nezadovoljni zbog toga što mesecima ne primaju lične dohotke radnici Železničkog integralnog transporta, predvođeni predstavnicima Sindikalne organizacije ŽIT Beograd i Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata ŽIT-a, u ponedeljak i utorak u periodu od 10 do 12 časova potestovaće ispred zgrade Vlade Srbije u Beogradu.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.