Javni dug Srbije na kraju septembra 51,3 odsto BDP-a

Ostavite komentar


  1. na sajtu treba da poše:uzedo dado pozajmi
    kompletan porez + pdv+carina……
    plate,penzije,zdravstvo,školstvo……
    pozajmljeno od koga sa kamatom tolikom do tada i tada
    Kada se to pojavi i cifre budu približno tačne,policajci će morati da hapse po trojicu jer nedostaje mnogo pozajmljenog novca….novca od prodaje svega i svačega ispod ruke…Analitika ,sintetika prosto je…

  2. Kada se uporede brojke dobija se da je 2022 godine BDP iznosio 60,5 milijardi evra. Za 2023 BDP ce iznositi 69 milijardi!? Mali dr Sinisa se za 2023 hvali rastom od 2,5%. To daje iznos BDP, po realnim cenama, od 62 milijarde evra. BDP se izrazava u realnim cenama. Ne i u nominalnom iznosu u koji je ukljucena i inflacija. Na primenjeni nacin obracuna dobija se veci BDP za cak 7 milijardi evra odnosno za 12%. Zna Mali dr Sinisa sve ovo ali svesno laze i obmanjuje narod. Na sajtu RZ za statistiku se nalaze vrednosti i za nominalnu i za realnu vrednost BDP. Ne znam samo zasto opozicija ne opovrgava od strane vlasti pogresan nacin obracuna PDV?

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.