Jedinstvena ponuda za štednju u UniCredit Banci 1Foto: Promo/UniCredit Bank

Štednja je vrlo racionalna stvar i kada se sve uzme u obzir veoma je jednostavno: štednja nam omogućava da planiramo i da praktično osiguravamo sebi budućnost.

I dok se građani Srbije i dalje „lome“ da li je bolje čuvati svoj novac u banci ili u „slamarici“, stručnjaci su jednoglasni: oročenom štednjom u banci radite mnogo za sebe, ali i za čitavo društvo.

Štednja podrazumeva i planiranje. Bitno je da se na štednju ne gleda kao na odricanje, već način da pravilno i najbolje za sebe rasporedite svoj novac.

Svakako, pravilan izbor banke u svemu tome izuzetno je važan. Važno je da uvek birate banku za koju ste sigurni da će vaš novac koristiti odgovorno, ali i da će vam omogućiti modele štednje prilagođene vašim potrebama i vašem ritmu života.

Zato je UniCredit Bank, kao pouzdan partner građanima i privredi u godini jubileja – dve decenije svog poslovanja u Srbiji, pripremila jedistvenu ponudu za oročenu štednju.

U ponudi su izuzetno konkurentne kamatne stope koje se kreću do čak 2,5% (EKS 2.11%) za evre i 4,5% (4.37%) za dinare u zavisnosti od perioda oročenja za sve nove i postojeće klijente.

Ono što je najvažnije je činjenica da je novac dostupan klijentima u svakom trenutku, ali kako i sama promotivna kampanja kaže „Isplati se da čekaš da naraste“ pa je savet da se odlučite za jedan od ponuđenih perioda oročenja.

Pozivamo vas da više detalja o ovoj specijalnoj ponudi saznate putem sajta banke: https://www.unicreditbank.rs/rs/pi/stednja/Orocena-stednja.html , ili da posetite jednu od 72 ekspoziture širom Srbije, gde su vam na raspolaganju savetnici koji vam mogu dati sve dodatne informacije.

Reprezentativni primer za Oročenu štednju u evrima:

Klasičan oročeni depozit u valuti EUR; iznos: 20.000,00 EUR; NKS fiksna, na godišnjem nivou: 2,5% ;

EKS: 2,11%.

Kamata se obračunava primenom propocionalnog metoda;

Period oročenja: 36 meseci;

Ukupan iznos koji će korisnik primiti nakon perioda oročenja: 21.293,89 EUR, ukupan iznos neto kamate: 1.293,89 EUR.

Nema kriterijuma za indeksiranje depozita. Svi troškovi koji padaju na teret korisnika: porez koji se obračunava po stopi utvrđenoj Zakonom o porezu na dohodak građana i iznosi 228,33 EUR.

Banka za Klijenta, u skladu sa navedenim Zakonom, za svaki pojedinačno isplaćeni prihod – kamate ostvarene po osnovu depozita, obračunava porez po odbitku po stopi koja važi na dan isplate prihoda (kamate), porez obustavlja i uplaćuje na propisani račun nadležnog poreskog organa;

Obračun je rađen na dan 01.08.2022. godine.

Banka učestvuje u sistemu obaveznog osiguranja depozita uspostavljenog u Republici Srbiji. Minimalni iznos za oročenje je 50 EUR.

Preduslov za oročenu štednju je otvoren Paket račun Štednje koji je besplatan.

Reprezentativni primer za Oročenu štednju u dinarima:

Klasičan oročeni depozit u valuti RSD; iznos: 100.000,00 RSD;

NKS fiksna, na godišnjem nivou: 4,5% ;

EKS: 4,37%.

Kamata se obračunava primenom propocionalnog metoda;

Period oročenja: 36 meseci;

Ukupan iznos koji će korisnik primiti nakon perioda oročenja: 113.700 RSD, ukupan iznos neto kamate: 13.700 RSD.

Obračun je rađen na dan 01.08.2022. godine.

Banka učestvuje u sistemu obaveznog osiguranja depozita uspostavljenog u Republici Srbiji.

Minimalni iznos za oročenje je 2.000 RSD.

Preduslov za oročenu štednju je otvoren Paket račun Štednje koji je besplatan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari