Jovanović: Sistematsko pružanje e-usluga do kraja godine

Direktor Kancelarije za IT odgovarao na pitanja na Fejsbuk strani Danasa

Ostavite komentar


  1. Evo šta piše na portalu:
    Obaveštenje
    Portal lokalne poreske administaracije trenutno nije prilagođen mobilnim uređajima

    Dakle, kada će to stvarno proraditi, za 200.000 evra? Možete li da date odgovor? Ja sam se prijavio na poreskom sajtu da bih pratio svoje stanje, ali to više ne radi. Dakle, džaba sam čekao meseci za poziv da odem u poresku, čekam dva sata da bi dobio šifru pošto mora lično.

  2. Zašto žurite, polomiste se ljudi? Treba sve to preneti a neće niko da nosi, nema fizikalaca.

  3. odem ja na e-katastar da vidim sta je sa mojim predmetom (upis kvadrature stana) i stalno dobijam odgovor: vas predmet je u radu. Pa ja to i sam znam jer evo godinu i po cekam da mi se upise kvadratura stana. Odem u katastar i tamo sluzbenica na kompjuteru vidi i kazu vas predmet je u radu. I sta ja imam od informacije koju dobijem kada nema nikoga da mi napise to resenje. Tog sto pise resenja moze zameniti program. Imam ugovor o otkupu, ugovor od sudskog vestaka, ugovor od opstine znaci sve sto treba i mesto momentalno da mi se izda resenje ja treba tamo nekog velikog strucnjaka godinu i po da cekam da konstatuje da ja imam sva dokumenta za upis kvadrature. Taj sistem za bezvezne informacije zaposljava bar 10 ljudi za odrzavanje, kao sluzbenik koji daje informacije, pa unosi informacije u kompjuter, pa neko ko nadgeda da li su uneti podaci dobri, pa covek koji odrzava racunarski program, pa covek za odrzavanje mreze, pa za servisera , ….a samo jedan donosi resenje predmeta. Gomila parazita oko njega..

Ostavite komentar


Ekonomija

Veliki broj falsifikovanih proizvoda na tržištu: Kako da ih prepoznate? 10

Veliki broj falsifikovanih proizvoda na tržištu: Kako da ih prepoznate?

Sa prazničnim periodom povećava se i potrošnja, čak i za 40 odsto. Nakon poslednjeg otkrića falsifikovanih proizvoda, potrošači će osim o cenama morati da vode računa i o kvalitetu namirnica. Marko Dragić iz Nacionalne organzacije potrošača rekao je za RTS da se može očekivati da je na tržištu u Srbiji veliki broj falsifikovanih proizvoda i da građani koji su ih uočili mogu da ih prijave tržišnoj i poreskoj inspekciji.

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.