Ju Jong: Proizvedeno 1,5 miliona tona čelika

Ostavite komentar


  1. Bena sumnje da je potez sa ulaskom Kineza u Smederevsku Železaru jedan od najboljih Vučićevih poteza.Radnici uposleni, potreba za novom radnom snagom, znači nova radna mesta i najvažnije za državu profit čiji deo će se sliti i u budžet Republici Srbiji.

  2. Dolazak HIBIS-a u Smederevo preporodilo je ovaj grad na Dunavu. Mnogo mladih ljudi je zaposleno u Zelezari…

  3. Ostvareni prihod ove godine u Železare Smederevo iznosi 750 miliona dolarato to je odlična vest za sve u Smederevu kao i za celu Srbiju.

  4. Uslovi za rad su užasni. Nije tačno da se "pazi" na radnike, sredstva zaštite na radu skoro da se ne dobijaju, a u ekologiju se ništa nije uložilo. Mladi rade kao robovi, preko agencije, za mizeran novac. To čeka i starije jer ističe kolektivni ugovor. Plakaće za Amerikancima. Uz sve to cena valjanog čelika je skočila za 55% u prošloj godini, tako da je dobro samo vlasnicima HBIS-a, privatne kompanije.

  5. Za pohvalu je što sa kineskim partnerima sarađuje i komunicira Predsednik Republike, lično. To je veliko poštovanje, koje naši kineski prijatelji i saradnici zaslužuju, bez ikakve dileme.

  6. Jasno je da su botovi na delu. Ovakvi sastanci su besmisleni jer jasno je da svaki Ciganin hvali svoga konja. A onda doleti prava informacija odozdo koja govori upravo suprotno. Ne treba mi da budemo zahvalni nikome, mozda SNS za svoj ugled zbog Kineza, ali drzava ne jer ne bi Hestil dosao da nema zaradu i to masnu u uslovima jos nizih plata u Srbiji od same Kine. Dakle, hiperaktivnost naseg trenutnog predsednika (Nis, Smederevo, Moskva u dva dana) polako se pretvara u histeriju. Malo mu treba spustiti loptu ali niko ne sme iz okruzenja!

Ostavite komentar


Ekonomija

Radnici ŽIT-a u ponedeljak i utorak protestuju ispred Vlade Srbije 10

Radnici ŽIT-a u ponedeljak i utorak protestuju ispred Vlade Srbije

Nezadovoljni zbog toga što mesecima ne primaju lične dohotke radnici Železničkog integralnog transporta, predvođeni predstavnicima Sindikalne organizacije ŽIT Beograd i Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata ŽIT-a, u ponedeljak i utorak u periodu od 10 do 12 časova potestovaće ispred zgrade Vlade Srbije u Beogradu.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.