Kako do održivog penzijskog sistema: „Država da vrati uzete penzije u fiskalnoj konsolidaciji“

Ostavite komentar


  1. Prvo treba smanjiti penzije ovim parazitima što imaju preko 100 hiljada dinara i podeliti na ove što imaju oko 30 hiljada dinara , što znači smanjiti ogromnu klasnu razliku i dati šansu svima da malo normalnije žive, a videti kome davati nacionalne penzije jer mislim da se i tu pravi velika nepravda

  2. Zašto niko ne pominje činjenicu da je u Jugoslaviji penzioni fond stvaran ulaganjem u banje, ne znam šta sve još – cilj je bio da funkcioniše kao ostali slični fondovi u svetu. Ne znam dokle se s tim došlo, ali je sva imoniva prodata u privatizaciji, mada zapravo nije bila državna, već kupljena novcem od doprinosa za penzije. Danas se penzike finansiraju iz budžeta, što je neodrživo i strahovito su male. Ako je neko radio 40 godina da bi ejdva preživljavao, tu nešto ozbiljno nije u redu. Stalno se priča o reformi, a penzionerima sve gore. To nije mantra o malim penzijama, već tragična realnost.

  3. Postovani gospodine Miroljube da li spadam u tu grupu parazita,kako ste ih nazvali,i ja koji sam 23 godine leteo na MiG-ovima,od toga 17 kao instruktor letenja i odskolovao plejadu pilota i velikih ljudi,te imam penziju vecu od 100.000 dinara?

  4. Ništa se neće uraditi dok su paraziti Krkljobabići u vlasti

  5. Miroljube sto su paraziti sto su zavrsili fakultete ,masterse i doktorate pa zato imaju toliku penziju a ne ovi sto imaju srednju ili osnovnu pa zele dobre penzije nema logike sto pre nisu razmisljali.

  6. Ja bi da pitam predsednika drzave kada ce vratiti uzete penzije penzionerima a cute i prave se ludi.

  7. Penzineri Srbije predstavljaju jednu trećinu stanovnika. O penzionom fondu treba da brinu zaposleni jer oni sada ulažu svoje pare koje se troše. Kako se troše to treba izneti na svetlost dana. U izgradni SAVA centara penzioni fond je tada uložio 100 milijardi tadašnjih dinara. Sada su ga prodali neke sitne pare Miškoviću. Tako prodaju i banje i nikom ništa. Poslovanje RFPIO treba da bude svakodnovno aktuelna tema u sredstvima informisanja. Da RFPIO radi samostalno kao finansijska institucija ja bi imao duplo veću penziju. Ovako, pola pije pola Šarcu daje.

  8. Branislav Dronjak
    Da baš se na tebe odnosi. A jel si odbranio državu koja te je školovala, poklonila ti stan, davala privilegoje celog života. A predpostavljam da i sad kao penzioner sa debelom penzijom radiš u nekoj firmi kao neki bezbednjak isto kao i ostala penzionisana vojna lica sa visokim činovima. Skinite nam se više sa grbače sram vas bilo luzeri.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. i 20. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.