Kako je nad Geneksom pre 20 godina pokrenut stečajni postupak

Arhiva Danasa: Izdanja od 27. februara do 5. marta 2003. godine

Ostavite komentar


  1. Pametna zgrada u kojoj klimatizacija od 1985. godine, nikad nije proradila.

  2. Miki Savicevic ako je jos ziv se sigurno kaje jer je godinama vedrio i oblacio GENEKSOM a nije tezak barem 10.000.000,00 USD jer presedsednik Apelacionog suda u Beogradu ( koga jos nisu uhapsili! ) Dusko Milenkovic za drugostrpene presude po zalbama na prvostepene presude sudova opste nadleznost i Specijalnog suda u Beogradu dobijao od tajkuna i konraverznih biznismena milione dolara narocito od ovih drugih koji su za poslove sa drogom morali imati garancije za placanje robe banaka ili Swift – koji su dobijali od tajkunskih banaka za velike pare ! Tako su u poslu oko droge realno ucenici i saradnici bili npr. Saric, tajkunska banka ( tajkun) i predsednik suda koji godinama vrsi pritisak na sudije Apelacionog suda u Beogradu
    koje za “ njegovu “ ekipu donose presude po dogovoru. To je bio mobing. Posle javno objavljenih fotografija, podataka iz Skaj komunikacije, desifrovanja kriptovanih imena itd. kod nas nema hapsenja ovog korumpiranog sudije nacelu Aps a najgore je sto Vise javno tužilaštvo, posebno odelenje za suzbijanje korupcije u Beogradu krivicne prijave protiv sudija koji su korumpirani i primaju mito -ODBACUJE sto POTVRDJUJE i Apelacionog tuzilastvo! Najviše korumpiranih ima u Drugom osnovnom sudu i Visem sudu u Beogradu u Palati pravde. Ako je NBJ objavila da ima 60.000 registrovanih nepravilnosti u radu sudija u predmetima izvrsenja i obezbedjenje zbog kojih je hiljade ljudi izbaceno iz svojih stanova – kako to da se sudovi nisu oglasili i sankionisani sudije koje cak i ne potpisu svoja Rešenja ( ali primaju mito) na osnovu kojih javni izvrsitelji prelaze u akciju jer imaju veliku moc iako su registrovani samo kao fizika lica?! Sve takve predmete treba vratiti u nadleznost sudova.
    Kako to da sudija Specijalnog suda u predmetu oko Sarica zove zasticene svedoke koji po obicaj po dogovoru lazu a ne ispita se na koji nacin je izvrsno placanje, kako je teklo finansiranje robe ( droge – npr. banana) , koja banka je dala garancije ino banci za dobro izvrsenje
    posla, garancije za placanje!? Tu su sve saučesnici u poslu. Koja banka je u slucaju potrebe konfirmirala takve garancije? Na delu je zajednička “ trading company ltd. “
    Nije lako bilo Saricu imati toliku bolumentu na ledjima koja se mora konstantno finansirati i koja mu diskretno u dogovoru konstantno namešta zatvor preko “ svojih “ djavoljih advokata.
    Drustvo mora shvatiti – vec je vreme da je drustvo skup ljudske percepcije. Ako se promeni percepcija promeniti ce se i drustvo na bolje. Mocni pojedinci imaju zadatak da izvrse brzo svoje ljudske misije u javnom i licnom interesu.
    Da se sto pre vidi efekat borbe pravde protiv nepravde. To predstoji vec od danas : hapsenja, boravak uhapsenih zverki na visokim funkcijama u istraznom zatvoru pod nadzorom i to politicara, sudija, tajkuna – hitno oduzimanja njihove dostupne nezakonito stecene imovine, blokiranje ino i off shore racuna ako uhapseni ne pristanu da odmah daju instrukcije za placanja ino bankama kojima se ukradene pare ili nezakonito stecene pare prebacuju na racun drzave Srbije koji se treba otvoriti za te namene.
    Nije li krajnje vreme da se pomogne sirotinji? Gledati klovna koji non stop na Pinku prosipa praznu retoriku a realno je prevarant, izdajica nacionalnih interesa drzave Srbije kojeg sto pre treba skloniti u neku bolnicu da ga lece doktori jer covek zivi u virtuelnom svetu. Istina je da je Srbija prezaduzena zemlja pred bankrotom.
    Inspirativna akcija treba biti brza kako bi nova tehnicka vlada ili tzv. vlada narodnog spasa stupila na scenu kako bi doslo do preokreta koji ima veliki potencijal.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.