Kako se naplaćuje ulazak u Hram Svetog Save: Malo u dinarima, malo u evrima, iako nemaju „blagoslov za devizni račun“

Ostavite komentar


  1. Beograd zeli da bude turusticka destinacija ali to ne ume. Sve se radi polovicno i neorganizovano. Umesto jasnih smernica, i za individualce i za grupe, turisti su ostavljeni na milost i nemilost bahatih taksista, komunalnih policajaca, kojekakvih sto naplacuju takse (nekome naplate a nekome ne). Zasto je ovom gradu a i drzavi tesko da organizuje odrednice svima koji pruzaju turisticke usluge i odredi pravila igre? Neka se naplacuje ali mora da se zna kako se placa, ko i gde placa. Parking – katastrofa, nedovoljno garaza, nedovoljno parking mesta za autobuse (pogotovo na Vracaru sa onim uzanim ulicama). Neverovatno da nijedan segment u ovom gradu ne moze normalno da funkcionise.

  2. Bas lepo funkcioniše „preduzeće“..
    Bez istaknute (promenljive) cene, fiskalnog računa, jer gde ce Bog (očevi) da plaćaju PDV..
    A onomad dobiše tranšu od više miliona evra, i dobijaće.. A narod nek leči decu SMS porukama, čeka do pred smrt u memljivim hodnicima zdravstvenih ustanova na pregled.. Jad..
    Pitam se, KOLIKO IM JE DOSTA? I čemu im novac ako hrišćanska vera propagira askezu?

  3. Знате ли ви колико кошта сервисирање аудија и осталих божјих кочија!!!

  4. dno dno dna taj objekat je izgradilo stanovništvo srbije, mi građani od naših poreza taksi o ostalih dažbina koje smo i koje plaćamo i punimo budžet , a iz tog je finansiran taj objekat i sada se setili ti crkveni ljudi da pune svoje džepove parama, dno dno dna, treba ih bojkotovati dugo dugo da im se ni dinar ne slije u tu njihovu kasicu. racun običan papir tuga dno ali eto i ovo je dokaz njihove gramzivosti….dno

  5. E, dosta više pljuvanja po našim pločnicima. Na milion mesta sam platio ulaz gde nije ni primirišiti kao što je oko hrama Svetog Save. Ako idete u hram sami ne plaćate, ako dolaze grupe plaća se, šta tačno nije jasno.

  6. Ko obracunava Pdv na prodate karte? Uzgred prave prekrsaj naplacujuci i u deizama, da ste bilo koja firma poslali bi vam finansijsku policiju i zatvorili firmu.

  7. Nisam znao da su bogomolje širom sveta postale turističke atrakcije al znajuci lakomost popova na pare , nije iznenađujuće.

  8. U Francuskoj se ulaz u crkve ne naplaćuje. Nekad se na ulaz nameste prevaranti koji traže novac, ali ih treba samo elegantno zaobići.

  9. oh ima li hram suvenirnicu, da kupimo malo falš meda i rakije bez akcizne markice, a može i par melema za reumu i protiv raka

  10. Колико видим овде нема проблема осим да се плати, а плочник и паркинг за аутобусе немају ама баш никакве везе са улазом, осим са сујетом размажених водича Београда.

  11. Ne moze se cojek ni Bogu pomoliti, ako nema dinara u dzep. Al vazda je i bilo tako, „sirotinjo i Bogu si teska“ 🙂

  12. Uvesti red, bio sam neki dan kod advokata, trazio sam fiskal i jedva sam izbjegao batine, kazu da ni Bogu ne polazu racun, jos vele nismo mi prosjaci da izdajemo racune.

  13. Sramota nad sramotama.Ne znam zvanicni razlog za uvodjenje naplate, Ali koji god da je ne moze biti opravdan.uzas

  14. Gde god da sam bila po svetu, ulaz u znamenitosti sam svuda platila. Mogu da razdvoje i da bude besplatan ulaz za gradjane Srbije, strancima da se naplacuje. To je tako normalno svuda u svetu. Pokazi licnu kartu i udji.

  15. Malo im je para što dobijaju od države, te bi svakome ko uđe u hram stavili ruku u džep. Važan im je novac, za narod ne mare.

  16. Sramota je da se naplaćuje ulaz u svetinju. Neka ostavi ko koliko ima i može, ne možeš da ostavljaš cenu ako neko želi da se moli Bogu zbog bilo čega.

  17. Hram nije muzej pa da se naplacuje. Evo ni turci ne naplacuju Aja Sofiju,dovoljno je doci u vreme kada nije molitva i to je to. Sramota za sve koji ulaz u svetinju naplacuju,ma gde bili.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.