Kako se protekcionizam obija o glavu njegovim promoterima

Trampov "rat" SAD košta milijarde dolara, firme u egzodusu zbog Bregzita

Ostavite komentar


  1. Bravo Tramp. Dobitnici su države sa izvoznim deficitom (USA, Srbija), a gubitnici države sa suficitom kao Nemačka i Kina.

      1. Nije ovde stvar u pidmenosti koliko u zauzimanju stava. Ako novinski clanak sme da bude jednostran, sme i komentator. Primer: onako kako americki proizvodjac motocikala moze da pozeli da preseli deo proizvodnje pod evropski ili tajlandski poreski kisobran, isto bi mohle da urade firme sa proizvodnjom van SAD da bi zadrzale americke kupce.

        1. Svi ti Mercedesi, BMWi, Honde i Toyotepo americkim drumovima se ne uvoze, nego se vec vise od decenije prave u Americi od strane americkih radnika! Evropa je puna Fordovih i General Motorsovih fabrika, vec decenijama, od Spanije do Rusije. Ceo trampov manevar je da se resi azijatske parazitske bratije, kojoj je jedina ideja trgovine da ti proda sve sto ima a od tebe ne kupi nista, … sa ostalima ce se dogovoriti za jedan dan …

  2. Gledajte i pozitivnu stranu. Do sada je recept bio: 1. Nadnacionalni spekulantski globalni kpital. 2. Ulaganje u mesta sa najjeftinijom radnom snagom. 3. Izvoz proizvedene jeftine robe, bez carina i poreza u ceo Svet, uz ogroman profit. … Sada zamislite da isti nemaju vise potrebe za robovskim ‘radnim kolonijama’, poput vuciceve Srbije?! Onda ce Srbija (konacno!) da se okrene onome u cemu je uvek bila najbolja; svojoj domacinskoj tradiciji i da zivi od svog rada i za sebe!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.