Kako su penzioneri pobedili državu na sudu

Prve presude zbog nezakonitog načina smanjenja penzija iz 2014. počele da stižu

Ostavite komentar


  1. Pored ove tuzbe, koja je pozeljna, postoji i brzi i laksi nacin da dodjemo do pravde i vracanje svega sto nam je oteto A TO SU IZBORI. Ukoliko na izborima /u martu/ skinemo ovu bahatu, nestrucnu vladu, i dovedemo na celo drzave postene, pametne pristojne ljude sve ce biti vraceno sa kamatom /kao i prosli put 2000 g./. Zato svako da se angazuje i da prica sa prijateljima komsijama, poznanicima, rodjacima o potrebi da se smeni ova nenarodna vlada. OTIMANJE PENZIJA NIJE REFORMA.

    1. Kada bi 400.000 penzionera kojima je oteta penzija, izaslo na izbore sa jos jednim ,,sigurnim glasom,, to bi bilo 800.000 glasova, vise nego sto moze AV i njegova BRATIJA skupiti. Vreme je da svoj zivot uzemo u svoje ruke, nemojmo dozvoljavati da nam zivotom upravljaju ovaj polupismen svet.

      1. ako svako od ostecenih gradjana penzionera ne uzme AKTIVNO ucesce u smeni ovih sto su ih opljackali, onda nisu ni zasluzili da im se pokradeno vrati.

        1. ja sam upravo obezbedio dva sigurna glasa, nastavljam dalje da trazim, kako bi im vratili za ono sto su nas opljackali.

        2. Slušaj ti majmune sto politizuješ stečena prava. Lopovi su i ovi sada na vlasti a bili su i oni koje ti sad ovde pominješ….
          Moj glas je moj problem, mi penzioneri smo protiv lopovluka a cinjenica je da su svi političara otimali i krali penzionere i pre i sad.
          Mi smo da se krađa prekine a svima koji su krali i otimali da odgovaraju, da im se oduzme imovina i da robijaju.
          Nema tu ovi oni svi su se pokazali. Ne glasam ni za kog dok ne vidim jednog normalnog i poštenog, a mislim da ću pre umerti nego takvog videti da je ujedno i političar.

  2. Više ima tužbi raznih interesnih grupa (sa članovima familija) nego onih koji glasaju za Vučića. Ko broji i šta se broji niko ne zna. Ono sto se zna jeste da je zbir njihovih potraživanja manji od imetka pomenutog. Srbija će dobiti šansu da ga pridruži velikanima poput Karadjordja, Obrenovića, Aleksandra, Zorana i Slobodana. Ako prste ne umeša Orban.

  3. Napred penzioneri. Ucinite da vasi unuci budu ponosni na vas. Ako se mladi plase da ce ostati bez posla ako dignu glas vi nemate cega da se plasite. Vi ste izgradili ovu zemlju a ne neki Vucic. Uzeo vam je penzije da bi dao pare onakima kao sto je Zeljan Mitrovica..a paralelno sa tim svake godine otera blizu 100 000 vasih sinova I unuka u beli svet… I to prikazuje kao smanjenu nezaposlenost…Napred penzioneri ..

    1. Ivane sve ste dobro rekli, ali, kako ubediti uspavane penzionere koji su uvek ćutali ko god da je na vlasti. Nisu svesni da su opljačkani a ako im predočite nešto oni odgovaraju : svi su isti a ko je bolji da dodje na vlast. Znači Vučić ih drogirao svojim obećanjima i tačka.

  4. lako će oni to da dobijaju na sudu, zato što je ta odluka bila protivzakonita, ali tada je to ipak bilo dobro rešenje da se izađe iz krize

  5. Pa problem je u tome što su u državi doneti idiotski propisi. Ako svi penzioneri traže da im se vrati tkz. opljačkano onda će država biti u problemu tj. doći će do inflacije. Da vas podsetim da je evro pre ovog smanjenja bio 124,00 dinara a danas je 118,5 dinara.
    Najveća pljačka je napravljena od dolaska demokradskih snaga, a ovo smanjenje penzija i plata je bio najlogičniji potez svih vlada posle 90-te.
    Hteli mi to priznati ili ne, ali stanje u ekonomiji je puno bolje nego pre 5 godina, država izmiruje svoje obaveze jer ima sredstava u budžetu i nije više najveći dužnik. Pozovite istaknute profesore sa ekonomskih fakulteta pa ih pitajte za mišljenje. Iskreno, donešen je zakon o ćutanju administracije koji pojedini advokati bespomučno koriste pa i krivotvorenjem ovlašćenja.
    Nemojte me pogrešno shvatiti ja nisam za ovakav način vladanja i u većini stvari se ne slažem sa politikom SNS-a, ali sam mišljnja da je ovo smanjenje bilo neophodno zbog veoma lošeg ekonomskog stanja u državi. Ekonomsko stanje je i dalje loše i na staklenim nogama.
    Od ekonomske krize 2008. do početka 2019. godine sam kuburio sa poslom, a 2018-ta je bila dobra godina i u razgovoru sa kolegama privatnicima svi priznaju da je stanje puno bolje nego prethodnih godina.
    Ja nisam politički angažovan i nikad nisam nikoga od vlsti podržavao iako sam imao dosta ponuda, radim po zakonu isa ženom koja je lekar zarađujem dovoljno za našu porodicu, nismo imali ništa viška do ove godine.
    Evo, veoma ču slikovito objasniti kako je država došla u problem. Od 2002. godine podizali su se krediti i taj novac je davan za plate i penzije. To nije bio novac koji smo mi zaradili. Dobili smo odloženo plaćanje, to vam je isto kao kada odete u supermarket i kupite svega i svačega i ispišete čekove koji dolaze na naplatu za 90 dana. Kupili ste sve za 90 dana i to trošite i niste platili još ništa. Posle 90 dana dolazi nalplata onog što je pojelo i popilo, a najgore je što je i ono što je kupljeno već presušilo, a vi nemate novca ni da kupite potrebne stvari, a sada plaćate i ono što ste prije pojeli.
    To su radili okupatori i to je njefikasniji način okupacije jedne države i iskreno Vam kažem kada bi došao na vlast ja bi to striktno zabranio.
    Ponovo da kažem ne podržavam SNS jer bi mnoge stvari uradio drugačije, a prva bi mi bila da ne dozvolim pljačkašima iz DS da mi ulaze u stranku kao što su oni dozvolili pa sada SNS u potpunosti liči na DS pre raspada.
    Nažalost SNS je najbolja stranka jer je Srbija pala toliko nisko da su oni najbolji.

    1. Meni i mom suprugu se zahvalila srpska napredna sranka,sto znaci da smo mi finansiraliSNS,a ne drzavu.

  6. Рекао је у камеру и за икарбус да ће правити аутобусе. А ових дана отпуштено 170 радника.

  7. Baš interesantno. Par hiljada bi tužilo , a onaj ostatak od dva miliona i gaće da im skine AV , oni bi bili zadovoljni.

  8. Pa ti penzionerima je sve već vraćeno i povećanje su dobili, i sada to isto povećanje očekuju 2019 godine.

  9. Država je već penzionerima je već vratila sve što je pozjamljeno i penzije su veće nego što su bile, motiv u ovoj“buni“ vidim jedino u nagradi advokatima, sračunajte se penzioneri šta će Vam ostati kada platite sudske takse i date 10 % od iznosa advokatima

    1. Ne laži. Sve što ste naveli, dva minuta pretrage na Internetu demantuje.

      Laži i obmane – tako ste došli na vlast, tako je i održavate

    2. Evo ja sam, uz upotrebu „egzaktne“ (kako reče onomad onaj dr ministar) matematike, a ponukan Vašim nesuvislim, polupismenim, komentarom, sračunao da će svakom penzioneru kada plati sve to što treba da plati ostati cca 90% od onoga što im je nezakonski oteto. Uz isplatu zakonske zatezne kamate koja je, u ovom slučaju, neminovna biće i na dobitku. Matematika je čudna nauka, ali je treba znati, adekvatno primenjivati i, preporučljivo, oprezno je upotrebljavati u komentarima, a posebno kada se želi biti „egzaktan“.

  10. Srbija je država koja se temelji na bezakonju i pljački svojih građana. Do sada u istoriji Srbije nije bilo ovoliko ljudi da imaju vlast a da svakodnevno lažu i ispiraju mozak građanima. Pljačka penzionera nije kriminalni akt. To je banditizam. Vučić se kao žali na pravosuđe, a ustvari pravosuđe i ustavni sud ne postoje za građane Srbije. U kojoj to zemlji u Svetu građanin se parniči sa lopovom. U Evropi građani samo prijavljuju lopova Sudu, Sud sve dalje rešava. Kod nas sudske takse 25% iznose od sume koju građanin potražuje parnicom. Pošto je država lopov, pravosuđe i Ustavni sud su na stranu države. Ja sam opljačkan za 600.000 RSD, za sudsku taksu do Ustavnog suda treba da platim 150.000 RSD. Ustavni sud ovako odbacuje ustavne žalbe građana: “’ Ustavni sud je, uvidom u osporeno rešenje, utvrdio da isto sadrži jasno obrazloženje zasnovano na ustavnopravnom prihvatljivom tumačenju merodavnog prava, konkretno odredaba Zakona o uređenju sudova, te je stoga, a imajući u vidu sadržinu ustavne žalbe i krećiću se u granicama zahteva koji je postavljen u ustavnoj žalbi, utvrdio da nema osnova da navode ustavne žalbe prihvati kao ustavnopravne razloge za tvrdnju o povredi prava na pravično suđenje “. To neko, ko ima priliku, treba da kaže Vučiću, da li su oni na našoj strani ili na njegovoj. I lud će da shvati da su na njegovoj. Pa o čemu on to nama soli pamet.

  11. Od 1998 god pokusavam da ostvarim penziju koja mi po zakonoku pripada.PIO Filijala Beograd je nakon 6 godina od podnosenja zahteva 2004 god donela Resenje o penzionisanju da bi 2016 godine to Resenje ukinula.Svi pokusaji i prilozeni dokazi koji se nemogu osporiti na vaze za PIO Filijalu Beograd.Tako da i danas u 98 god meni nije ugrozeno samo pravo ugrozena mi je egzistencija zbog birokratije u drzavi Srbiji.Bora Jakovljevic

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.