Kako su za dve godine tenderi poskupeli 5,5 puta

Cene rekonstrukcija centara za socijalni rad koje Ministarstvo rada plaća na javnim nabavkama drastično skočile od 2017. do sada

Ostavite komentar


  1. nakon toga smo čitali da je isti taj, uhapšeni predsednik komisije, postao savetnik gradonačelnika Zaječara za sprovođenje javnih nabavki, a u tom periodu je i napravljen veliki doček ministarki građevine, saobraćaja i infrastrukture u Zaječaru. Nekako se nameće zaključak da za sprovođenje javnih nabavki selektuju dokazane kadrove u nameštanju tendera.
    Kada čujemo koliko je samo ljudi, nakon ispunjavanja svih uslova za penziju, dobilo mogućnost da nastavi upravljanje uhodanim sistemom jasno nam je da tu nema experata, jer expert tokom radnog veka obuči kolege koje će ga naslediti kada ode u penziju, a muljator ljubomorno čuva svoje tajne. Obezbeđivanjem nekažnjivosti muljatorima stvara se dobra osnova za nadogradnjom ostvarene zarade za privatne sefove.

  2. Opšte je poznato da se na tenderima koje raspisuje država uvek javlja samo jedan ponuđač. Da li nisu mogli ili nisu smeli, …. Da li je to slučajnost ili pravilo prosudite sami. A pošto se javi samo jedan onda se prihvataju i njegove cene. Naravno, ne idu sve pare firmi koja je „pobedila“ na tenderu već malo i naručiocu posla. Tako se na legalan način čerupa budžet. Nisu to smilili SNS-ovci ali je u njohovo doba to postalo pravilo tako da je prosto nezamislivo da se na neki tender javi više ponuđača.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.