Kamaraš: Nismo pogrešili 1

Doskorašnji direktor Železare Smederevo Peter Kamaraš poručio je u pismu medijima da HPK Management nije učinio ništa pogrešno u železari, da su sve optužbe zlonamerne i u potpunosti izmišljene.

Sporazum između Vlade Srbije, HPK Engineering, HPK Management (HPK) i Železare Smederevo o profesionalnom upravljanju Železarom Smederevo je potpisan otprilike pre 16 meseci, podseća Kamaraš.

On navodi da je HPK preuzeo rukovodstvo 20. aprila, da za prva tri meseca prošle godine nije imao uticaj na upravljanje, tako da je za finansijske rezultate za taj period u potpunosti odgovoran prethodni menadžer.

Tržište je bilo dobro tokom prva tri meseca 2015. godine, navodi se u pismu Kamaraša.
Rezultati Železare Smederevo, navodi Kamaraš, „pod rukovodstvom Bojana Bojkovića i Ivana Miloševića a pod kontrolom Skupštine Železare Smederevo Željka Sertića, ministra i de facto vlasnika, su bili potpuna katastrofa, uprkos tako povoljnoj situaciji na tržištu“.
Kamaraš smatra da je HPK u proteklih 14 meseci postigao nemoguće, da su održali Železaru operativnom sve dok premijer Aleksandar Vučić nije uspeo da je proda izvanrednom kupcu, što je samo po sebi bilo čudo.

Mene mogu svi da mrze, ali ovu grupa ponosnih i profesionalnih menadžera Železare, bilo da su Srbi, Slovaci, Česi, Amerikanci ili Mađari, treba pohvaliti i zahvaliti im se za pomoć koju su pružili Aleksandru Vučiću u njegovim naporima da obezbedi budućnost za Železaru u Smederevu, predočio je Kamaraš.

Mi nismo našli kupca. On ga je našao. Ali smo mu mi pomogli da dođe do zaključenja. Oni, premijer Vučić, menadžeri HPK i svi vredni zaposleni Železare Smederevo, svi oni imaju moju zahvalnost i divljenje za način na koji su se borili za ovu malu fabriku i za njihov izuzetno obavljen posao, zaključioje Kamaraš. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari