Šta znamo o kancerogenom čipsu zaustavljenom u Hrvatskoj?

U 2023. srpski proizvodi sa štetnim materijama vraćani 11 puta

Ostavite komentar


  1. Hoće li neko reći kada je poslednji put taj čips kontrolisan u Srbiji, da li je i dalje u prodaji i u kojim prodavnicama. Ili je i to “ za našu decu“

  2. To je Special edition čips za proslavu Oluje komšijama, da imaju da grickaju dok slave ratne zločine.

  3. Nadam se da su i nasi povukli cips sa rafova i stopirali proizvodnju od tog proizvodjaca

  4. Aj’ ne smarajte više s ovim čipsom! Jel povučen, prodaje li se u Srbiji – ne. Završena priča.

  5. Ista ta kancerogena materija može da se stvori i u kuhinji svakoga od nas i verovatno se dešava ako se nešto prži na jako visoke temperature i ako ulje za prženje se koristi više od jednog puta

  6. Po meni dva zakljucka ,prvi da je hrana koja se uvozi u zemlju bezbednija jer se kontrolise a ona sto se proda je unutar vrlo malo ili nikako.Drugi zakljucak posto se svih 11 slucaja odnose na robu iz Srbije da nase sluzbe ne kontrolisu hranu koja se uvozi u Srbiju ili u Srbiji skoro da ne postoji inspekcija hrane.

  7. Šta li mi jedemo, ljudi moji! Da Hrvati nisu otkrili, mi bi to i dalje jeli. Ovi baksuzi iz EU, sve nađu. E, baš nećemo u EU!

  8. Samo mi nemojte pričati o kvalitetnoj hrani i kontrolama u EU…

  9. U svakoj hrani prženoj iznad 120 stepeni, brza hrana, roštilji, pekare na svakom koraku, pomfrit i peciva oko škola, na šetalištima itd. puna akrilamida, niko ne kontroliše, a svi su sada zabrinuti zbog čipsa. Čak i u spostvenim kućama ne znamo koliko jedemo akrilamida svaki dan.

Ostavite komentar


Ekonomija

Pet poslovnih poteza zbog kojih “Telekom” gubi pare 8

Pet poslovnih poteza zbog kojih “Telekom” gubi pare

Čuvena kupovina “Koprenikusa” po nekoliko puta većoj ceni od tržišne, višestruko pretplaćena televizijska prava za prenose Premijer lige, neosnovane tužbe pred sudovima u inostranstvu, dugovanja drugim državnim preduzećima, ali i istrage protiv njegovih kćerki firmi u zemljama regiona, sve su to katastrofalni poslovni potezi “Telekoma Srbije”, koje će na kraju da stignu na naplatu svim građanima Srbije.

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.