Kineska kompanija želi da ulaže u solarne elektrane u Srbiji 1foto: (BETAPHOTO/MINISTARSTVO RUDARSTVA I ENERGETIKE/ZORAN PETROVIĆ/MO)

Kompanija „Pauer Čajna“ zainteresovana je za investicije u oblasti energetike u Srbiji, posebno kada se radi o solarnim elektranama i vetroelektranama, rekao je direktor te kompanije Šeng Juming.

On je na sastanku sa ministarkom energetike i rudarstva Zoranom Mihajlović predstavio najvažnije projekte i aktivnosti kompanije u oblasti čiste energije na globalnom nivou.

„Dobri odnosi Srbije i Kine i predsednika naše dve države osnov su uspešne saradnje na brojnim projektima sa kineskim kompanijama. Srbija je na početku procesa energetske tranzicije, doneli smo novi zakonodavni okvir u oblasti energetike i zainteresesovani smo za saradnju sa najboljim svetskim kompanijma koje imaju znanje i iskustvo, posebno kad je reč o OIE“, rekla je Mihajlović.

Ona je rekla da su Srbija i Kina imali dobru saradnju na izgradnji transportne infrastrukture i da veruje da postoji potencijal za saradnju i na projektima u oblasti energetike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari