„Nimalo lak zadatak za studente“: Kako je povlačenje Rusa uticalo na kirije u Beogradu?

Ostavite komentar


  1. Zašto se upoređuju cene rente stanova u centru glavnog grada sa studentskim standardom? Uporedite onda Beograd sa bilo kojim gradom u Evropi, pa da vidimo da li smo skupi ili jeftini. Studenti treba da žive u studentskim domovima, a ne u rentiranim stanovima. Cene stanova nikada neće biti primerene studentskom standardu i uvek će im biti skupo.

  2. Može li uredništvo Danasa da se otarasi od primitivne rusofobije?
    Ja mislim NE.

  3. #Stojkovic – Studentski domovi u Srbiji? Znate li koliki % studenata može da se smesti u domove? Računajući sve studente, jer i roditelji onih na privatnim fakultetima finansiraju studentski smeštaj kroz poreze… Srbija je definitivno iskoristila tranziciju da se prestroji na kolosek trećeg sveta.

  4. Do kad će samo Kaća da daje „proverene“ podatke?! Zadnjih 30 god ista priča. Studenti su masovno prešli na on-line i studiraju iz svojih kuća u unutrašnjosti. Kao i svi sa on-line poslovima. A dobre podstanare će bahati stanodavci, tražiti svećom. Kad domaći, dugogodišnji ne valjaju…Inače, znate li kakva je zima i proleće pred nama? U ekonomskom smislu.

  5. Pitam se,pitam?
    Kako li će,buduće generacije revnosnih čitalaca lista Danas poimati ovakve informacije,koje su kao kamen spoticanja postavljane ispred ispred njihovog obrazovania???

  6. da je drzava svake godine od 2000te gradila 1 studentski dom, do sad bi izgradila 23 doma, gde bi bilo mesta za sve, za sta punimo budzet, narodni budzet ako ne i za nase domace studente, od kojih ocekujemo da nas lece, uce nam decu, itd itd sve za korist te nacije kojoj jelte pripadaju, pa bi drzava htela i da joj radjaju decu, da sluze vojsku, e za te nase studente nema para ali ima za petsto hiljada savetnika pomocnika sekretara konzula ambasadora i ostalih mesta stvorenih za pljacku. I onda se posle kuka kako mladi odlaze. Jok ostace.

  7. E pa nema i za stadione, pevajuće fontane, beograde na vodi… i studentske domove.

  8. Да ли ви знате да су нама Руси, по руским вјкојебинама, издавали пећине, тешко их је назвати становима за по 500 долара и више?

  9. Што би рекли французи:Дежа ву(Веќ виѓено.) „Смањење пореза, банална буржоаска реформа. Укидање пореза – буржоаски социјализам“, по Марксу. У том смислу ни „пропали социјализам“ није био буржоаски јер су порези постојали и у њему. Он је био феудални социјализам. Да не губимо време ни ја ни ви, молим да прочитате претходни мој коментар. Поздрав.

Ostavite komentar


Ekonomija

Dijalog EU i Zapadnog Balkana: Privredni rast Srbije ove godine 3,5 odsto 8

Dijalog EU i Zapadnog Balkana: Privredni rast Srbije ove godine 3,5 odsto

Na redovnom godišnjem sastanku Ekonomskog i finansijskog dijaloga zemalja članica Evropske unije, Zapadnog Balkana i Turske, čiji je cilj priprema Zapadnog Balkana i Turske za pristupanje Evropskoj uniji, ocenjeno je da je Srbija potvrdila značajnu otpornost na brojne izazove iz međunarodnog okruženja i očuvala makroekonomsku stabilnost i u kriznim vremenima, saopštila je Narodna banka Srbije.

Naslovna strana

Naslovna strana za 14. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.