Kladovo: Za javne radove 2,35 miliona dinara 1Kladovo, foto: J. B. K.

Lica koja budu angažovana na javnim radovima dobijaće naknadu od 35. 000 dinara mesečno, a na konkurs za organizovanje javnih radova mogu da se prijave opštinska javna preduzeća i ustanove.

Lokalnim akcionim planom zapošljavanja do 2023. godine koji su odbornici kladovskog parlamenta usvojili krajem prošle godine, predviđeno je da se u ovoj i narednoj godini izdvajaju sredstva za nekoliko programa.

Osim stručne prakse, budžetska sredstva biće opredeljena i za program zapošljavanja nezaposlenih osoba iz kategorije teže zapošljivih koji podrazumeva isplatu subvencija poslodavcima za otvaranje novih radnih mesta, kao i za sprovođenja i organizovanje javnih radova.

Članovi Privremenog organa opštine Kladovo usvojili su izmene i dopune Lokalnog akcionog plana zapošljavanja, po kojima je za sprovođenje javnih radova opredeljeno 2,35 miliona dinara budžetskih sredstava.

Ovim sredstvima biće isplaćivane novčane naknade licima koja budu angažovana na javnim radovima na osnovu ugovora o privremenim i povremenim poslovima, a visina naknade je 35.000 dinara mesečno za pun fond radnih časova.

Inače, na konkurs za sprovođenje javnih radova mogu da se prijave javne ustanove i javna preduzeća sa teritorije opštine Kladovo.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari