Ključne stvari na koje treba obratiti pažnju pri kupovini nekretnine 1Foto: Promo

Bliži se letnja sezona i ukoliko se razmišljate da li je napokon došlo vreme da investirate u nekretninu na obali mora – ovo je pravi momenat da to i učinite!

Kupovina nove nekretnine, jedna je od najuzbudljivijih odluka koje ćete doneti, ali ujedno sa sobom nosi i niz nedoumica i pitanja. Otkrivamo vam ključne stvari na koje morate obratiti pažnju prilikom donošenja ove odluke.

Prvo i najbitnije – lokacija!

U poslednjih nekoliko godina, Crna Gora se izdvaja kao prava lokacija za investiranje, čemu svedoči i podatak da su u protekloj godini stranci investirali više nego ikada. Tome je doprinela i izgradnja modernih kompleksa, poput Portonovog, koji pružaju opcije za sve.

Bilo da želite stan blizu marine, luksuzni penthaus ili prostranu vilu sa bazenom – Portonovi je vaša idealna adresa. Takođe, imajte na umu da su nekretnine u našem predivnom naselju potpuno nove, tako da ne morate brinuti o onim stvarima koje predstavljaju uobičajene probleme pri kupovini nekretnine.

Ključne stvari na koje treba obratiti pažnju pri kupovini nekretnine 2
Foto: Promo

Pogled na more ili planine?

Dobro razmislite kakav pogled želite da vidite kada se probudite. Da li svoj dan započeti pogledom u safirno plavetnilo Bokokotorskog zaliva ili u grandiozne planine koje krase crnogorsko primorje?

Svaka od nekretnina u Portonovom ima jedan od ova dva pogleda – u zavisnosti od toga šta preferirate. U Marina rezidencijama uživaćete u najlepšem pogledu na more, dok ćete u rezidencijama u naselju imati pogled na planine.

Dodatno, oni kojima su favorit rezidencije u naselju, takođe će uživati i u mirisnim vrtovima koji ih okružuju.

Ključne stvari na koje treba obratiti pažnju pri kupovini nekretnine 3
Foto: Promo

Balkon, bašta ili bazen?

Koji nivo udobnosti i luksuza vam je potreban da biste se osećali kao kod kuće? Ukoliko volite da putujete sami, onda su možda za vas idealne nekretnine sa velikim balkonima, na kojima ćete svakog jutra u miru moći da popijete jutarnju kafu.

Sa druge strane, ako preferirate sopstveni bazen i baštu u kojima ćete imati potpunu privatnost ili planirate da dolazite sa porodicom ili većom grupom prijatelja, onda su za vas rezidencije u naselju, sa mnogo prostora.

Za šta god da se odlučite, u Portonovom će se naći idealna varijanta za sve vaše potrebe.

Ključne stvari na koje treba obratiti pažnju pri kupovini nekretnine 4
Foto: Promo

Drugi dom ili nekretnina za iznajmljivanje?

Kako planirate da koristite svoju novu nekretninu?

Hoće li ona postati vaš drugi dom ili nekretnina za iznajmljivanje? Ako se odlučite za drugu varijantu, to će vam omogućiti mnogo brži povrat novca.

Međutim, mnogo bolje „prolaze“ veće i one nekretnine koje imaju vrt ili bazen, zato uzmite u obzir sve ove detalje kako biste doneli najbolju odluku. Iskoristite priliku i konsultujte se i sa iskusnim timom u Portonovom, koji će vas posavetovati oko iznajmljivanja, a može vam i ponuditi svoju pomoć i usluge.

Ključne stvari na koje treba obratiti pažnju pri kupovini nekretnine 5
Foto: Promo

Pratite svoj osećaj

Kupovina nekretnine je dugoročna obaveza, ali ponekad, već na prvi pogled znate da je morate posedovati – ne oklevajte i pratite svoj osećaj! Ako ste išli u „izviđanje“ nekretnine u savršeno subotnje jutro, kada sunce sija, a ljudi u tišini pijuckaju kafu na balkonima – nedelja je sigurno odličan dan za sklapanje ugovora.

Kada dobro razmislite o svim ključnim elementima koje vaša nekretnina mora da ima, vreme je za sledeći korak – pretvorite svoj san u stvarnost!

Bilo da se odlučite za Marina apartmane, Sky vile ili One&Only privatne domove, budite sigurni da nećete pogrešiti. Sve nekretnine u Portonovom su dizajnirale svetski renomirane arhitekte i očas posla mogu biti vaš prekrasan drugi dom ili fantastična prilika za ulaganje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari