Klub „Privrednik“: Članstvo Srbije u EU donosi više investicija, rast privrede i nova radna mesta 1Foto: BETAPHOTO/European Commission/Etienne Ansotte/MO

 

Poslovni ljudi okupljeni u Srpskom poslovnom klubu „Privrednik“ podržavaju evropski put Srbije sa punim uverenjem da je članstvo u Evropskoj uniji jedini održivi put za poboljšanje uslova za poslovanje, kao i standarda i kvaliteta života svih građana Srbije, saopštili su danas iz ovog kluba.

Kako su naveli, svesni su da je proces pregovaranja sa EU dug i složen put, na kome će obe strane biti suočene sa izazovima i otvorenim pitanjima.

„Interes građana i privrede jeste da se ovom procesu pristupi konstruktivno, kako bi se postigao zajednički cilj, usklađivanje našeg društva sa evropskim standardima i vrednostima i dostizanje nivoa razvoja koji imaju zemlje EU“, dodali su oni.

Oni su podsetili da će pristupanje EU omogućiti Srbiji pun pristup njihovom tržištu, koje je, kako su dodali, najveći spoljnotrgovinski partner naše zemlje.

„Članstvo otvara pristup finansijskim sredstvima EU, a Srbiji omogućava usklađivanje sa zemljama EU u svim oblastima života i rada. Evropski put donosi više stranih direktnih investicija, što dovodi do rasta privrede i otvaranja novih radnih mesta, a srpskoj privredi daje priliku za izvoz na veliko tržište EU“, saopštili su iz kluba.

Oni smatraju da će evropski put Srbije našoj zemlji pored rasta i razvoja privrede, i svim građanima „omogućiti dugoročnu stabilnost, rast standarda i održivi ekonomski razvoj“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari