Ko je Aleksandar Kajmaković: Peconijev čovek koji je kupio Geneks kulu 1Foto: Instagram/Aleksandar_kk

Deo imovine Geneks kule prodat je danas za 2,4 milijarde dinara firmi Eureka bar iz Beograda, koja je u vlasništvu Aleksandra Kajmakovića (49), poznatijeg kao Aca Bosanac.

Ovaj biznismen, kako navode mediji, vlasnik je nekoliko restorana u Beogradu – Temperament, Casina, Boutique, Kod konja, Dva goluba, Zlatni bokal, Tri šešira, La Fayette i drugih.

U Agenciji za privredne registre navodi se da je firma Eureka bar osnovana 2011. godine i da se bavi uslugom pripremanja i posluživanja pića. Zakonski zastupnik je Marko Milovanović, dok je stopostotni vlasnik Kajmaković.

Firma je krajem 2020. za koju je objavljen i poslednji dostupan finansijski izveštaj na APR-u, imala 70 zaposlenih i neto dobitak od 49 miliona dinara.

Kajmaković je, prema pisanju medija, javnosti postao piznat pre šest godina kada je Željko Rutović pucao i ranio Predraga Rankovića Peconija u hotelu Prag.

Kako piše Nova.rs, povod za pucnjavu bila je kupovina restorana „Venecija“ u Zemunu, a za restoran su bili zaintresovani Peconi, Rutović i Joca Amsterdam. Peconi je hteo da uzme Veneciju, a kupovina je trebalo da ide upravo preko Kajmakovića.

Vlasnik Eureka bara hapšen je i zbog saradnje sa Veljkom Belivukom. On je februara 2021. uhapšen u jednom od svojih kafića, a policiji je pričao o svojim poslovnim odnosima sa Veljkom Belivukom, poznanstvu sa Slavišom Kokezom, kao i komunikaciji koju je imao sa Dijanom Hrkalović, bivšom državnom sekretarkom u MUP-u.

Tokom 2002. u Budvi u njegov mercedes podmetnuta je bomba, ali je preživeo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari