TATJANA MATIĆfoto BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ

Tatjana Matić, bivša ministrarka trgovine, turizma i telekomunikacija, preuzeće novu poziciju direktorke Fonda za razvoj Srbije, na koju prelazi sa funkcije člana Upravnog odbora te institucije.

Matić će zameniti dosadašnju direktorku Fonda za razvoj Republike Srbije Slađanu Backović.

Matić iza sebe ima dugu karijeru, gde je obavljala mnoge funkcije. Bila je na poziciji pomoćnice šefa kabineta potpredsednika Vlade Republike Srbije i Koordinacionog centra SRJ i RS za Kosovo i Metohiju u periodu od 2002. do 2004. godine, dok je u periodu od 2005. do 2007. bila direktorka Koordinacionog tela za opštine Preševo, Medveđa i Bujanovac.

Takođe je u periodu od 2007. do 2012. godine obavljala funkciju sekretara Ministarstva rada i socijalne politike, a od 2014. godine postala je potpredsednica Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS).

Maja 2014. imenovana je za državnog sekretara u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, a oktobra 2020. godine je imenovana za ministarku trgovine, turizma i telekomunikacija, čiju je funkciju obavljala do ove godine, kada je za novog ministra proglašen ministar unutrašnje i spoljne trgovine u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović.

„Mogućnost da služim narodu i državi Republike Srbije jedna je od najvećih privilegija u mom profesionalnom životu na kojoj ću biti zahvalna uvek. Svima koji nastavljaju da rade na važnim pitanjima u oblasti trgovine, turizma i telekomunikacija želim mudrost, sreću i marljivost za postizanje još boljih rezultata i još većih uspeha kojima će nas voditi u budućnost“, rekla je Matić putem svog instagram naloga kada se opraštala od svoje funkcije ministarke.

Od marta 2015. bila je član Komisije Republike Srbije za saradnju sa Organizacijom Ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu UNESCO-a u oblasti informacionih tehnologija i informacionog društva.

Kako navodi u svojoj biografiji, juna iste godine imenovana je i za rukovodioca Radne grupe za definisanje nacionalne širokopojasne mreže, a od septembra 2015. godine je angažovana u koordinacionom telu za proces pridruživanja EU, poglavlja 3 i 10 kao predsednica pregovaračkih grupa – Pravo osnivanja i Sloboda pružanja usluga i informacionog društva i medija.

Tatjana Matić je rođena 2. jula 1972. godine u Beogradu, gde je završila osnovnu školu i gimnaziju. Diplomirala je na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu gde je stekla zvanje profesora srpskog jezika i književnosti. Bliska je saradnica Rasima Ljajića.

Govori engleski i ruski jezik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari