Koja valuta je najbolja za štednju: Nije evro, niti dolar

Ostavite komentar


  1. Ako pogledate na netu cenu zlata u zadnjih 10 godine , videćete da je unca 2012 godine vredela 1800 evra da bi 2017 pala na 1200 eura a ove godine opet je 1800. 1800 evra 2012 i danas je velika razlika.Ne znam na čemu temelje stav da je zlato „isplativo“ ulaganje

  2. i ne treba ga kupovati. Kad prođe ova kriza, novac će opet biti na ceni.

  3. Nije 1800 nego 1712, a padala je ovih dana i ispod 1700. Sećam se da nam je jedan stari profesor pričao, kako su u toku bitke za oslobođanje Beograda, u Drugom svetskom ratu, pronašli zlatan nakit i posuđe. Bili su gladni. Nosili zlato sa sobom, danima, prilikom povratka kući. Pokušavali da ga zamene u selima za slaninu i jaja – nisu uspeli. Zlato im je postalo teret bez vrednosti, pa su ga na nekom mestu zakopali. Niti su jeli jaja, niti su zlato ikad pronašli posle rata. Sistem vrednosti je čudna kategorija.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.