Koji su sve restorani u vlasništvu Aleksandra Kajmakovića, koji je kupio Geneks kulu? 1Foto: Instagram

Deo imovine Geneks kule prodat je za 2,4 milijarde dinara firmi Eureka bar iz Beograda, koja je u vlasništvu Aleksandra Kajmakovića (49), poznatijeg kao Aca Bosanac.

Iako je početna cena za imovinu Geneks kule bila tek nešto više od 830 miliona dinara, Kajmaković je ponudio gotovo tri puta više – 20 miliona evra.

Ovaj biznismen, kako navode mediji, vlasnik je nekoliko restorana i klubova u Beogradu – Temperament, Casina, Kod konja, Dva goluba, Zlatni bokal, Tri šešira, La Fayette, Teatro, splava Port, kao i tri restorana Boutique.

Prvi i najpoznatiji otvoren je 2013. u samom centru Beograda na Trgu republike, drugi je u Knez Mihailovoj ulici, a treći je otvoren 2017. u Milutina MIlankovića na istoj adresi na kojoj je prijavljena i firma Eureka bar, pod kojom svi ovi objekti posluju.

U Agenciji za privredne registre navodi se da je firma Eureka bar osnovana 2011. godine i da se bavi uslugom pripremanja i posluživanja pića. Zakonski zastupnik je Marko Milovanović, dok je stopostotni vlasnik Kajmaković.

Firma je krajem 2020. imala 70 zaposlenih i neto dobitak od 49 miliona dinara.

Kajmaković je, prema pisanju medija, javnosti postao poznat pre šest godina kada je Željko Rutović pucao i ranio Predraga Rankovića Peconija u hotelu Prag.

Kako je pisala Nova.rs, povod za pucnjavu bila je kupovina restorana Venecija u Zemunu, a za restoran su bili zainteresovani Peconi, Rutović i Joca Amsterdam.

Peconi je hteo da uzme Veneciju, a kupovina je trebalo da ide upravo preko Kajmakovića, koga mediji nazivaju “Peconijevom desnom rukom”.

Vlasnik Eureka bara hapšen je i zbog saradnje sa Veljkom Belivukom. On je februara 2021. uhapšen u jednom od svojih kafića, a policiji je pričao o svojim poslovnim odnosima sa Veljkom Belivukom, poznanstvu sa Slavišom Kokezom, kao i komunikaciji koju je imao sa Dijanom Hrkalović, bivšom državnom sekretarkom u MUP-u.

Naime, Kajmaković je policiji tada ispričao kako je bio primoran da sarađuje sa Belivukom, odnosno da je najpre odbio predlog Kokeze da navijači Partizana obezbeđuju njegove lokale, ali da je posle nekoliko godina, ipak, morao da pristane na to.

Mediji su preneli da je on policiji rekao kako je 2020. odlučio da obezbeđenje Kasine prepusti Belivuku, a kasnije su njegovi ljudi obezbeđivali i druge njegove lokale, poput Temperamenta i Lafajeta.

Kajmaković se, međutim, u vestima crne hronike pojavio i dve decenije ranije, avgusta 2002, kada je u Budvi u njegov mercedes podmetnuta bomba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari