Koliko ima domaće robe u srpskim supermarketima: Ministar Momirović zadovoljan 1

– U uslovima poremećaja na globalnom tržištu, za stabilnost snabdevanja domaćeg tržišta važna je i činjenica da se u našim maloprodajnim objektima nalazi više od 80 odsto prehrambenih proizvoda srpskih proizvođača – izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović nakon što je danas posetio kompaniju Merkator S.

Ministar Momirović je izjavio da u Srbiji postoje mali proizvođači koji imaju siguran i stabilan plasman kroz kompaniju kao što je ova.

– Maloprodajni objekti poput onih u sklopu kompanije Merkator S predstavljaju jednu veliku “platformu” u okviru koje svoj prostor treba da nađu i mali proizvođači na teritoriji cele naše države – rekao je Momirović.

On je konstatovao da će Vlada Srbije i ministrarstvo trgovine uvek davati stratešku podršku kompanijama koje pomažu, u fer tržišnim uslovima, domaće male proizvođače, uz uverenje de će se i u narednom periodu nastaviti sa stabilnom saradnjom bez poremećaja na domaćem tržištu.

– Kompanija Merkator S uspešno ostvaruje svoju misiju, a to je podrška malim proizvođačima kao i celoj privredi Srbije i zato pozivamo sve domaće proizvođače da sklopimo čvrsta partnerstva koja će im omogućiti siguran plasman proizvoda -rekla je generalna direktorka Merkatora S Violeta Kovačević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari