Komisija za zaštitu konkurencije pokrenula postupak protiv beogradske firme Vailant 1Foto: Logo

Кomisija za zaštitu konkurencije je danas saopštila da je pokrenula postupak ispitivanja povrede konkurencije po službenoj dužnosti protiv beogradske firme Vailant (Vaillant), distributera opreme za grejanje brendova „Vaillant“ i „Protherm“, zbog postojanja osnovane sumnje da određuje cene tih brendova u daljoj prodaji u Srbiji.

Kako je saopšteno, ta komisija je obavila nenajavljeni uviđaj u prostorijama Vailanta. Кomisija je upoređivala veleprodajne i maloprodajne cene iz cenovnika te firme sa maloprodajnim cenama iskazanim na internet stranicama pojedinih ovlašćenih distributera i utvrdila, navodi se u saopštenju, da su identične, kako međusobno kod svih proveravanih maloprodavaca, tako i sa cenama iz cenovnika dostupnog na internet stranici Vailanta.

Vailant, na osnovu dostupnih podataka, nije prisutan na tržištu maloprodaje proizvoda brendova „Vaillant“ i „Protherm“ već samo preko svojih distributera.

Na osnovu analize i ocene prikupljenih podataka, Кomisija je osnovano pretpostavila postojanje povrede konkurencije, u vidu nedozvoljenog restriktivnog sporazuma, kojim Vailant određuje cene proizvoda brendova „Vaillant“ i „Protherm“ u daljoj prodaji, odnosno svojim distributerima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari