Kompanija Lus tekstil počela izgradnju fabrike u Kruševcu, zaposliće 500 radnika 1EPA-EFE/WU HONG

Porodična kompanija Lus tekstil (Luss Textile) počela je danas izgradnju fabrike u Kruševcu u kojoj će do kraja ove godine zaposliti 500 ljudi.

Ta kompanija ima fabrike tekstila u Raški i Vlasotincu gde zapošljava 465 radnika. Polaganju kamena temeljca za novu fabriku prisustvovali su ministri trgovine i unutrašnjih poslova Tomislav Momirović i Bratislav Gašić.

„Srbiji su potrebne ovakve, uspešne, porodične kompanije i Vlada Srbije će uraditi sve što je u njenoj moći kako bi podržala njihov razvoj. Nastavićemo da pregovaramo sa našim prijateljima u svetu, ali i u regionu, kako bi otvorili nova tržišta za domaće kompanije i plasman njihovih proizvoda“, rekao je Momirović, saopštio je njegov kabinet.

Naveo je da u 1.600 firmi koje posluju u tekstilnoj industriji radi oko 60.000 ljudi i ocenio da je ta industrija u fazi oporavka.

„Vrednost tekstilne robe koju je Srbija izvezla na ogroman broj svetskih tržišta u prošloj godini iznosila je preko jednu milijardu evra i ja duboko verujem da tekstilna industrija može i mora da bude snažan motor daljeg privrednog razvoja Srbije i regiona“, rekao je Momirović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari