Kompanija Ziđin otvorila rudnik bakra i zlata Čukaru Peki

Ostavite komentar


  1. Za ovo se ekolozi nisu oglašavali. Sad ne postoji nikav osnov za Jadar, ne mogu dupli standardi, da jedni mogu a drugi ne. Da li je neko slučajno video studiju uticaja na životnu sredinu ili bar pitao za istu?

  2. Eee, državo, Tito oduzeo Borske rudnike (suvo zlato) stranim gazdama kojima ih je poklonila monarhija (za masnu provizijuI. I Borski rudnici su vraćeni narodu. Ova današnja kompradorska monarhija po drugi put čini zločin prema narodu. Poklanja ili „poklanja“ narodno suvo zlato belosvetskim gazdama.

  3. Kakva „pametna“ prodaja Bor-a.
    Prošle godine Ziđin prodao NBS dve tone zlata (po povoljnoj ceni).
    Zamislite sada koliko onda Kinezi iskopaju zlata. Ali, manipulator će nam sve to „brže, jače i bolje“ objasniti.

  4. @Cira
    Tamo je rudnik odvajkada. Tamo odavno nema poljoprivrednika, pitomih i plodnih predela pogodnih za poljoprivredu, kao što je to područje Jadra.
    Problem sa Borom je to što smo mi prodali nešto bukvalno zlata vredno, pa sada gledamo kako Kinezi godišnje kopaju desetine tona zlata, i drugih ruda. „Pametno“, nema šta.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.