Momirović: Konkurencija u maloprodaji u Srbiji je na višem nivou nego u zemljama u okruženju 1Foto: MUST/Đ.K.

Konkurencija u maloprodaji u Srbiji je na višem nivou nego u zemljama u okruženju, a više od četvrtine prometa odvija se sa malim lokalnim dobavljačima, izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović na otvaranju maloprodaje kompanije „Leon Konditors“ koja je članica asocijacije Domaćih trgovačkih maloprodajnih lanaca (DTL).

„Otvarenje novog maloprodajnog objekta u Novom Pazaru je značajno za našu ekonomiju, pre svega jer donosi nova radna mesta, što direktno doprinosi smanjenju nezaposlenosti i poboljšanju životnog standarda građana“, rekao je Momirović.

Prema njegovim rečima Novi Pazar je postao privredni centar u tom delu Srbije, a projekat izgradnje Kliničko-bolničkog centra u Novom Pazaru predstavlja investiciju vredni blizu 100 miliona evra i promeniće život ljudi.

„U neposrednoj blizini, na samo 50 metara od centra, rekonstruiše se škola „Desanka Maksimović“ i gradi nova sportska dvorana, u okviru projekta čija vrednost iznosi pet miliona evra. Takođe, nedavno je završena izgradnja puta Raška – Novi Pazar, što je samo deo šireg spektra infrastrukturnih projekata, a za čiju realizaciju je izdvojeno preko 150 miliona evra“, rekao je Momirović.

Kako je naveo to obuhvata projekte koji su završeni u prošloj godini, kao i one koji su započeti u ovoj godini, čime se potvrđuje neprekidna posvećenost razvoju i unapređenju uslova života građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari