Konkurs za prodaju socijalnih stanova u Nišu za desetak dana – kvadrat 755 evra

Ostavite komentar


  1. Alko sam razumeo, socijalni stanovi koji će biti prodavani i izdavani u zakup. Pi kojem to osnovu socijalno stan može da se trajno otuđi? Socijalni stanovi bi trebali da služe za zbrinjavanje beskućnika odnosno onih koji nemaju gde da žive i nemaju nikakvu imovinu, a zaposleni su i vezani za mesto boravka i ne zarađuju dovoljno kako bi platili preskupe kirije i tako ostali bez sredstava za život. Takvi stanovi služe za zbrinjavanje zaposlenih u državnim institucijama i ustanovama. Ovo je ništa drugo nego prodaja i izdavanje po malo humanijim cenama što nije u skladu sa pojmom socijalnog staranja. Apsurdna situacija će tek nastati kada „beskućnici“ počnu da ustaju sa parkovskih klupa na kojima su do tada spavali i počnu da podižu kredite od 50.000 evra kako bi kupili socijalni stan.
    Srbijo među šljivama, osvesti se jednom.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.