Kopaonik biznis forum od 5. do 8. marta 2023. 1Foto: Logo

Kopaonik biznis forum, 30. po redu, biće održan od 5. do 8. marta naredne godine u hotelu Grand na Kopaoniku.

Centralna tema, kako najavljuju organizatori Savez ekonomista Srbije i kompanija Mastercard, biće “Težnja za održivom ekonomijom u neizvesnim vremenima: Veliki izazovi za Srbiju i Zapadni Balkan”.

Tokom četiri dana biće održane 33 panel diskusije, kao i plenarne sesije i posebni događaji.

Forum će ugostiti i gotovo 200 govornika, a specijalni gost biće Gil Indermit, glavni ekonomista Svetske banke i viši potpredsednik za ekonomiju razvoja.

Prvog dana Kopaonik biznis forum biće predstavljene makroekonomske analize nedavnih dešavanja u Srbiji i izgledi za region Zapadnog Balkana u 2022. Forum će biti svečano otvoren uvodnim izlaganjima guvernera Narodne banke Srbije i ministra finansija koji će se baviti glavnim kretanjima makroekonomske – monetarne i fiskalne politike u Srbiji, nakon čega je predviđeno obraćanje specijalnog gosta.

Predviđeno je i da se priča o budućnosti EU i Zapadnog Balkana, cirkularnoj ekonomiji, naprednoj digitalnoj saradnji, spremnosti kompanija za generaciju „Z“, otpornosti srpske privrede po viđenju investitora, kao i o automobilskoj i industriji osiguranja.

Drugi dan rezervisan je za energetsku bezbednost, agendu povezivanja i digitalnu agendu koja je usmerena ka bezbednoj digitalnoj budućnosti kreditnih institucija i digitalizaciji javnih usluga, a biće održani i paneli na temu razvoja ljudskog kapitala, biotehnološke revolucije, žena u biznisu, poljoprivrede u globalizovanom svetu, obrazovanja kao osnovi za kompetenciju i e-mobilnosti.

Poslednjeg dana predviđena je sesija predstavnika Svetske zdravstvene organizacije i UNICEF-a, kao i paneli o pitanjima socijalne kohezije, politikama i poslovnim praksama naklonjenim deci, i realnosti zdravstvene zaštite i pitanjima transformacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari