Кoridori Srbije objavili tender za prvu deonicu autoputa Niš – Merdare 1Foto: Pixabay/ MaxJuliusWalter

Кoridori Srbije objavili su danas javni poziv za dostavljanje ponuda za radove na izgradnji autoputa E-80 Niš – Merdare, takozvani „Autoput mira“, za prvu deonicu, u dužini od 5,5 kilometara.

Rok za dostavljanje ponuda je 25. maj ove godine, navedeno je u saopštenju.

Prva faza autoputa E80 Niš – Merdare, od Niša do Beloljina, u dužini od 37,4 kilometara biće finansirana iz sredstava zajma i investicionog granta koji su Srbiji stavljeni na raspolaganje od strane Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i Evropske investicione banke (EIB).

Zajam EBRD-a iznosi 85 miliona evra, zajam EIB-a je 100 miliona evra, a bespovratna sredstva od strane Investicionog okvira za Zapadni Balkan (WBIF) 40,6 miliona evra.

Za preostale tri deonice autoputa od Niša do Beloljina, intenzivirane su aktivnosti na pripremi projektno – tehičke i tenderske dokumentacije i očekuje se ubrzano objavljivanje javnih poziva, navedeno je u saopštenju.

„Gradnja auto-puta Niš-Merdare ide sasvim po planu i rokovima koje smo najavili.Ulazimo u fazu gradnje kada će građani Niša i okoline, kao i celog Topličkog okruga videti da se ostvaruje ideja na koju su čekale generacije“, izjavio je v.d. direktora Кoridora Srbije Aleksandar Antić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.