Kovačević: Nacionalni stadion je populizam kao i fontana i jarbol

Izgradnja stadiona od 60.000 mesta koštaće između 50 i 70 miliona evra

Ostavite komentar


  1. Ljudi, to nije Beograd, to zemljište PKB-a je 20km zapadno od poslednje zgrade Novog Beograda. To je namirivanje surčinskog klana

      1. Ma ovo nije ni periferija. Od poslednje zgrade na Novom Beogradu do ove lokacije je 20km poljane i obradivog zemljišta. Samo pogledajte mapu

  2. Vrlo je važno i gde bi se gradio stadion,on ne može nikako da bude u Surčinu,ni u Ostružnici,jer će tamo uvek da zvrji prazan,to su mala mesta,a do njih se ne može doći ni metroom,pa čak ni vozom.Zato stadion pod obavezno mora biti u Beogradu(naravno ako se zaista bude gradio).

  3. Sve što se radi i ima koristi za zemlju je populizam. Ajde Vi ponudite neko rešenje ili kažite šta ste radili do 2012.

    1. Bojane, kakva je korist od stadiona, konkretno. Postoje dva ogromna stadiona u centru grada. Dali postoje neki prioriteti u Srbiji. Kome to treba. Gondole, Jarboli 50 fontana. Raskopan grad. Nema zeleznicke stanice. Autobusi uzimaju putnike na auto putu. Ovakav haos ide samo u prilogu nekome ko ne misli dobro ovom narodu.

      1. iz vaseg komentara se vidi da skoro niste bili na stadionu ako ova dva tako nazivate,…

    2. Rešenje jeste privatizacija klubova,koja podrazumeva prodaju stadiona Zvezde i Partizana. Od novca dobijenog prodajom napraviti nacionalni stadion kapaciteta 30-40 hiljada.

    3. Moj predlog je kanalizacija za sve gradske i prigradake opštine Beograda. Pozdrav iz Batajnice.

  4. Stadion Zvezde je kad je izgrađen bio za 100.000 gledalaca. Inače način gradnje je zanimljiv. Pročitajte šta je osnivač Zvezde Obradivić rekao o gradnji.

  5. Toliko nam dobro ide i tolimo dobro živimo da nam samo stadion nedostaje, a decu ćemo i dalje da lečimo pteko SMS poruka !

  6. Ako kažemo da nemamo ni jedan normalan stadion koji ispunjava standarde UEFE kako ovo nije opravdana investicija!?

    1. Fudbal je samo lepa igra, ali igra u kojoj se obrće ogroman novac. Epa neka ga grade oni koji obrću novac a ne svi građani. Ako ćemo tom logikom, nemamo ni stazu za trke formule 1…ma nemamo ni plivalište koje ispunjava standarde. Građani prodaju stanove da bi lečili decu, kartu u jednom pravcu za zapad kupuje sve više mladih- samo nam stadion fali.

      1. Najispravniji komentar. Ne vidim svrhu i potrebu za tim, dok za lečenje dece prikupljamo pare putem SMS-a.

  7. Tacno cist populizam , eno ga MATKOVICEV grandiozni SARTIDOV stadion u Smederevu, nedovrsen i dan danas! I ovaj stadion koji Vucic planira da sagradi u znak secanja, nece biti zavrsen i bice ruglo bestijalne vlasti koju smo imali! Zivi bili!!!

  8. Dobro, a da li samo ja pitam? Ko daje pare za gradnju stadiona? „Drzava“? sta to znaci? Koji deo budzeta? Ili cega vec?
    Uzgred, kod ovako velikih drzavnih investicija, uvek je veoma mnogo prilika da se neko ofajdi.

  9. Kovacevic nije u pravu. Ovo nije populizam, nego bezobrazluk,demonstracija moci i potpuno ignorisanje realnosti. Ali u zoni.bez drzave, sve je moguce pa i zidanje bespotrebnog stadiona na oranicama

  10. Svako ulaganje u infrastrukturu u nasu zemlju je znacajno i treba ga podrzati. Suficit govori da imamo dovoljno, tako da ne vidim nikakav problem.

    1. Pa kad je toliko para u suficitu sto se npr ne asfaltiraju neke deonice puteva po Srbiji nego se krpe na svakih dva meseca. Kad se vozi po njima kao po kaldrmi da ides. Nije poenta imati suficit, a nista ne raditi sa njim sto je od javnog znacaja nego graditi stadione, bazene u mestima od 1000 stanovnika, gondole i ostale gluposti gde se mogu ugradjivati za mnogo kesa. Zasto se sa tim suficitom ne izfinansiraju startovanja malih preduzeca , ili neka poljoprivredna proizvodnja nego se redovno pare bace na nesto sto je apsolutno nepotrebno ogromnoj vecini gradjana?

  11. Spomenik gluposti…. E to je Nacionalni Stadion…. Prva liga se igra na poljanama, bez ikakvih tehničkih standarda, pred brojem gledalaca koji ukupne ne bi ni do pola napunio taj Stadion… Fudbalom vladaju mafijaši, dileri drogom, probisveti i huligani…. Da, liberalna privatizacija bi unela promenu, jer privatni kapital očekuje profit, a profit dolazi sa gledaocima, a gledaoci sa bezbednim tribinama, bez huligana….Klubovi i FS ovakav i sa ovim ljudima služi za pranje para Velikim Klubovima Evrope i zato UEFA toleriše sve naše gafove….Naravno da se opere malo para iz neregularnih tokova i svi dobri… Osim fudbalske igre…. Uzeti ,,naše pare“ i napraviti spomenik svojoj vlasti, sa očekivanje da će jednog dana nositi Njegovo Ime…

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 7. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.