Kovačević (PSG): Vučić se žali na kadar koji je sam postavio, a druge krivi za loše rezultate 1Foto: printscreen Pink

Član Predsedništva Pokreta slobodnih građana (PSG) Goran Kovačević izjavio je danas da je politička kontrola velikih javnih preduzeća, poput Elektroprivrede, dovela do pada kvaliteta zaposlenih, ali da nije pošteno što se predsednik Srbije Aleksandar Vučić žali na kadar koji je sam postavio, a okrivljivjuje druge zbog lošeg rezultata.

Reagujući na Vučićevu izjavu tokom posete Francuskoj da Srbija nije u stanju da upravlja velikim sistemima i da se tu otvara prostor za francuske kompanije, Kovačević je istakao da je Vučić zaboravio da su svi rukovodioci javnih preduzeća postavljeni uglavnom njegovom voljom, pre svega prema kriterijumu pripadnosti ili lojalnosti vladajućoj partiji, a ne prema kriterijumu stručnosti i sposobnosti, saopštio je PSG.

Kovačević je konstatovao da će bez velikih sistema u domaćem ili privatnom vlasništvu vrhunski stručnjaci biti sve manje dostupni, jer velike kompanije stvaraju velike stručnjake.

„Prodajom EPS ili Telekoma zakucali bismo poslednji ekser u taj mrtvački sanduk, a s druge strane, svedoci smo da naši stručnjaci rade u vrhunskim kompanijama na vrhunskim mestima, pa čak i da unutar Srbije postoje sjajne inovativne kompanije sa sjajnim rukovodstvom, ali potpuno nevidljive unutar sopstvene države“, rekao je Kovačević.

On je ocenio da stručnjaci ne učestvuju u upravljanju najvećim srpskim kompanijama, jer ne prihvataju da njihov rad treba da zavisi od dobre volje uglavnom nekompetentnih političkih aktivista.

„Oni žele da rade svoj posao, a ne da obezbeđuju takozvane sigurne glasove ili da prisiljavaju svoje potčinjene da idu na stranačke skupove“, rekao je Kovačević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari