Kragujevac domaćin Sajma privrede i investicija INVEST EXPO 2022. 1Foto: Grad Kragujevac

Na ovogodišnjem Sajmu privrede i investicija INVEST EXPO 2022, koji će se održati 17. i 18 marta, biće predstavljeni domaći i međunarodni investicioni i razvojni projekti.

Očekuje se učešće kompanija sa razvojnim i investicionim projektima, industrijskih zona, naučno–tehnoloških parkova, inovativnih start apova (star up), biznis anđela (angel investor).

“Privredna komora Srbije je odlučila da podrži organizaciju ovog sajma imajući vidu značaj intenziviranja investicionih aktivnosti za dalje podsticanje poslovnih aktivnosti na teritoriji Srbije” rekao je Predrag Lučić direktor Regionalne privredne komore Šumadije i Pomoravlja.

Prema njegovim rečima, Kragujevac predstavlja jedan od najznačajnijih poslovnih i nvesticionih habova u ovom delu Jugoistočne Evrope zato što i dalje beleži značajan priliv stranih direktnih investicija.

“Referentni investitori poput Janfenga ili Vakernojsona odlučili su da reinvestiraju u Kragujevac, a od toga nema bolje potvrde da je Kragujevac investiciono atraktivna lokacija”, istakao je Lučić.

Direktor Regionalne privredne komore je još naglasio da je ovakav sajam potreban Srbiji jer “može da doprinose podsticaju priliva stranih direktnih investicija i intenziviranju poslovnih aktivnosti”.

Poziv za učešće na Sajmu INVEST EXPO upućen je privrednicima i lokalnim samoupravama.

„Želimo da napravimo jedan ozbiljan biznis forum i da Kragujevac koji su pored ostalih prepoznali Fijat, Simens, a sada i Škoda, predstavimo na najkvalitetniji način“, rekao je Aleksandar Lazović direktor Šumadija sajma.

Konferenciji za medije na kojoj je najavljen Sajam privrede i investicija, prisustvovao i gradonačelnik Kragujevca, Nikola Dašić.

„Samo u odnosu na 2020. godinu u referentnim mesecima beležimo rast izvoza za 30 posto. Grad Kragujevac je lokomotiva čitavog privrednog razvoja Šumadije po svojim investicionim potencijalima i pristupu razvoja investicionog ambijenta“, rekao je Dašić.

On je još podsetio da je Kragujevac, pored Beograda i Novog Sada imao priliku da se u okviru najveće svetske investicione manifestacije Ekspo Dubai predstavi stranim investitorima.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari