Taksisti u Kragujevcu, okupljeni u udruženju SITAK, koji većduže od nadležnih u državi i gradu traži otpis dugova na ime neplaćenih poreza i doprinosa, počinju danas ujutro svakodnevne proteste ispred zgrade ovdašnje gradske uprave.

Protesti taksista, prema jučerašnjoj informaciji iz SITAK-a, trajaće sve dok gradonačelnik Radomir Nikolićne preduzme mere koje će pokrenuti, kako se navodi, inertne nadležne službe da počnu da sprovode zakonske akte koji regulišu delatnost taksi prevoznika.

– Nećemo da se zadovoljimo eventualnim prijemom kod gradonačelnika, većsamo njegovim reagovanjem na naš javni zahtev. Ako nas gradonačelnik bude ignorisao, kao što je to činio do sada, bićemo primorani da se obratimo sudskim organima i da, na sudu, tražimo pravdu za taksi prevoznike, koji regularno rade svoj posao, navodi se u saopštenju SITAK-a, koji je juče pozvao sve legalne taksiste u Kragujevcu, kao i sve opstale ovdašnje preduzetnike koji se suočavaju sa nelojalnom konkurencijom, da se priključe najavljenim protestima ispred zgrade gradske uprave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari