KRIK: Postupak protiv gradonačelnika Beograda 1Foto: BeoInfo

Agencija za borbu protiv korupcije pokrenula je postupak protiv gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića u kom će proveravati da li je na vreme prijavio da poseduje nelagalnu vikendicu na Zlatiboru, objavila je Mreža za istraživanja kriminala i korupcije (KRIK).

Postupak je pokrenut sredinom prošlog meseca, a u njemu će se proveravati “blagovremenost podnošenja vanrednog izveštaja o imovini i prihodima”, rečeno je novinarima KRIK-a u Agenciji.

KRIK navodi da u izveštaju koji je podneo Agenciji u januaru ove godine Radojičić nije naveo da je vlasnik vikendice na Zlatiboru.

Objekat je, prema dostupnim podacima, sazidao u drugoj polovini 2017. godine i bio je dužan da ga do kraja januara ove godine prijavi Agenciji, jer je tada bio funkcioner, odnosno direktor Dečje klinike Tiršova.

Tek nakon što je KRIK u javnosti otkrio nelegalnu gradnju i pošto je stupio na funkciju gradonačelnika Beograda, Radojičić je početkom prošlog meseca ponovo podneo izveštaj o imovini u kojem je prijavio vikendicu na Zlatiboru. KRIK podseća da je u februaru ove godine otkrio da je tada kandidat Srpske napredne stranke za gradonačelnika nelegalno sagradio kuću na Zlatiboru, a zahtev za izdavanje građevinske dozvole podneo je nakon što je javnost saznala da je prvi na listi SNS na beogradskim izborima.

Iz dokumentacije koju poseduju novinari KRIK-a može se videti da je Radojičiću devet dana pošto je KRIK objavio priču o njegovoj nelegalnoj vikendici opština izdala građevinsku dozvolu. Radojičić je, kao investitor, prilikom predaje zahteva za dobijanje građevinske dozvole podneo pisanu izjavu u kojoj je naveo da će srušiti bespravnu vikendicu.

KRIK je, međutim, u junu obišao parcelu na Zlatiboru i uverio se da objekat i dalje nije srušen.

Prema važećim propisima, gradnja bez građevinske dozvole predstavlja krivično delo, rekao je za KRIK Goran Rodić iz Građevinske komore Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari