Krkobabić: Državna zemlja bez nadoknade mladim poljoprivrednicima

Ostavite komentar


  1. Državna zemlja da se vrati ranijim vlasnicima kojima je oteta, ili njihovim naslednicima, a ne da je Krkobaba daje kome on hoće.

  2. Dobar je,on izgleda ne zna da su na selu najmladji sesdesetpeto godisnjaci , otisli u penziju i pobegli u selo da se odmore jer su fizicki i psihicki iskrseni nacisto.Javite mu, da ne dolazi badava, samo ce nas uznemiriti.

  3. Narod da kopa kukuruz , a Politicari da u ime naroda uzimaju spoljne kredite # Pa ti sad ako mozes prezivi od kopanja Kukuruza , da bi se bavio poljoproivredom potrebna je mehanizacija , gorivo , za vreme trajanja radova tu su troskovi zivota , torskovi medicinske zastite , poseta stomatolugu ,koja treba da bude preventivana ,a ne da se svodi na vadjene zuba , personalna higijena , troskovi garderobe , toskovi semena , toskovi obrade zemljista , zatim porez na zemljiste i na kucu >> A racunica oko Kukuruza > 400 EURA PO HEKTARU , je profit od toga treba da se obiju torskovi zivota i svega nabriojanog , u najboljem slucaju mozes da zavrsis u siromastvu , tako sto svake godine trosis Amortizaciju za masine , mada ni to nepomaze d apobegnes iz siromastva , problem je sistem u Srbiji , poljoprivrednici se ne udruzuju politicki , toliko su iscroljeni sostvenom egizistencijom ,a ekonsomski oslabljen covek nema snage da protestuje , a protesti i nemaju efekta , mgu 90 dana zaredom da izlaze na ulicu i nikom nista , jedini nacin je da se presece finasiranje politicke mafije , medjutim ni se finasiraju iz inostranstva spoljjnim kreditima , za svoje potrebe uvoze robu , zato i imamamo spoljni deficit oko 4 miljarde eura , taj deficit nebi mogao da se finasira bez spoljnih kredita , 83 % uvoza 17 % izoza to je srazmera uvoz i izvoza. umesto da se postavilo pitanje kako je Spoljni Dug sa 14 miljardi otisao na 32 miljarde eura i odakle ce se to vracati ? Uzimaju s ekredit koji se koriste za odrzavanje vrednosti dinara ,tj kreditima se odrzava postojca vrednost valute , jer ukoliko bi se sprovela devalvacija , nastupila bi jos veca katastrofa , plate bi sa 500 eura spale na 300 , oni koji placaju kredite u eurima bili bi u bankrotiu , profitirali bi delimicno gradjani koji imaju kredite u dinarima , ali zato strane banke to nedovoljavaju ni po koju cenu i upravo strane banke zahtevaju da se drzava Srbija zaduzuje da bi odrzavala vrednost valute . ## treba pogledati za vreme trajanja KOVID epidemije gde je otislo 5 miljardi novog spoljnjeg duga ??? cak 3,5 miljarde otislo je na finasiranje domace valute , tj obezbedjivanja eura , koji je smisao svega toga treba se zapitati . Treba omoguciti firmama da posluju u eurima , pa ako zarade zarade eure , a ne da cela drzava finasira zaduzvanje zemlje # dokle misle da je ovo odrzivo ? poseban je problem sto ekonomija ne jaca vec siromastvo uzima sve veci obim .# ako ekonomski sitem ne finkcionise i generise sve vece dugove , mora da se otpocne sa novim modelom baziranim na FER uslovima Prinredjivanja , medjutim mi imamo ekstremni kapitalizam , gde radnik moze ceo zivot da radi bez ikakve nade da resi stambeno pitanje .# verovatno se ide na Hrvatski Model , tj da dug Srbije do 2029 bude oko 60 miljardi eura ,jer se pokazalo da Republika Hrvatska uspela da se toliko zaduzi .Dug kao dug i nije bitan ,ali postaje bitan ako ce ugroziti isplatu Penzija i standard gradjana

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.