Krkobabić: Imamo 311 novih zadruga 1

Ministar za regionalni razvoj Milan Krkobabić održao je uvodno izlaganje i učestvovao u panel-diskusiji na manifestaciji „Miholjdanski sabor zadrugarstva 2018“, koju je Zadružni savez Nišavskog i Topličkog okruga u saradnji sa kabinetom ministra za regionalni razvoj u petak organizovao u Nišu.

„Zadrugarstvo je duh, pokret, upućuje nas na komšiju, na lokalnu zajednicu, na spoznaju da sebi sa svojima možemo najbolje da pomognemo“, rekao je Krkobabić uz napomenu da su za zadrugarstvo neophodna i novčana sredstva, za šta je u budžetu Srbije ove godine odvojeno 825 miliona dinara.

Krkobabić je izjavio da je sa 311 novoosnovanih zadruga od početka projekta Vlade Srbije „jasno da je oživeo duh zadrugarstva u Srbiji“ i da ga je teško zaustaviti. „Ovo je projekat od nacionalnog značaja, nije partijski obojen i nema opoziciju“, rekao je Krkobabić.

Učesnici skupa analizirali su efekte preduzetih mera za unapređenje zadrugarstva projektom „500 zadruga u 500 sela“. Prošle godine su novoosnovanim i postojećim zadrugama u celoj Srbiji, na osnovu ovog programa bespovratno dodeljena sredstva u ukupnom iznosu od 196 miliona dinara, dok su sredstva za istu namenu, za tekuću godinu, planirana u iznosu od 825 miliona dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari