Krkobabić: Kanal Dunav - Tisa - Dunav je razvojna šansa Srbije 1foto (BETAPHOTO/Informativna služba PUPS - Solidarnost i pravda/Univerzum HD Media)

Potpredsednik Partije ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije (PUPS) – Solidarnost i pravda Stefan Кrkobabić izjavio je danas da je „kanal Dunav – Tisa – Dunav nesumnjivo, velika razvojna šansa Srbije“, kao i da „pola miliona hektara žedne poljoprivredne zemlje čeka na njegovu revitalizaciju“.

Kako je saopšteno iz PUPS – Solidarnost i pravda, Krkobabić je rekao da je „reč o investicionom poduhvatu koji bitno menja startnu poziciju poljoprivredne proizvodnje, ali i ekonomije zemlje u celini“.

On je podsetio da je kanal Dunav – Tisa – Dunav „bio i ostao najveći investicioni projekat na teritoriji SFRJ“, kao i da sistem služi za odvodnjavanje unutrašnjih voda, navodnjavanje, odbranu od poplava, snabdevanje vodom, plovidbu, ribarstvo i turizam.

Prema njegovim rečima, trenutno se kanalom Dunav – Tisa – Dunav navodnjava 50.000 hektara, dok je njegov potencijal do deset puta veći, jer je projektovan za navodnjavanje 500.000 hektara, i za odvodnjavanje milion hektara. Кrkobabić je zaključio da bez navodnjavanja nema visokoproduktivne poljoprivrede, kao i da PUPS smatra da u vremenima velikih ekonomskih izazova „takvi kapitalni investicioni projekti imaju puno opravdanje“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari