Kvadrat na moru jeftiniji nego u Beogradu: Koliko je rizično kupiti stan u Grčkoj?

Ostavite komentar


  1. Glavni razlog zbog koga bih kupio stan u inostranstvu je da imam gde da odem ako se Srbija nadje na ruskoj strani u novom hladom ratu samim tim bi bila iza Gvozdene zavese i pod nekom vrstom sankcija.

  2. I u Novom Sadu su nekretnine nerealne. Cena kvadrata u delu grada koji se zove Telep trenutno iznosi velikih 2000 do 2200 evra. Plate su niske a cene kvadrata kao u EU.

  3. Ja ako bude sreće planiram da kupim stan od 55 kvadrata u Baru. Daleko je jeftinije od Beograda, pa kad počnem ako bude sve kako treba, iduće godine da radim samo od kuće, 2024. obavezno kupim tamo gajbu, i od maja do novembra šljakam odande. Em 6 meseci na moru, em sedim u svom stanu i radim. Grčka me tom pitanju ne zanima, jedino kad uzmem odmor da odem tamo, čisto da promenim sredinu

  4. Ne mogu da verujem pa nama su plate iste kao i 2014.g. a kupovna moc gradjana o tome ne zelim da pricam ….sramota ….ekonomski tigar najavljivanje povecanja penzija i plata unapred osam meseci brate mili osasavljeni smo, rade nam sta hoce i nikada bolje ali da dodje…..

  5. Ljudi kupuju nekretnine u inostranstvu zato što im se to preporučuje i sa skupštinske govornice. Ono poznato: „Ako vam se ovo ne sviđa a vi otiđite..“.

  6. Vlasti u Srbiji ne shvataju šta je to poreska politika. Znaju samo za harač! Postoje poreska načela koja ovaj režim ignoriše.

  7. Porez je od 3 e/m2 do 7 e/m2 tako da za nekretninu od 50 m2 iznosi 150 e do 200 e.
    Ne nego od 150 e do 350e!!

Ostavite komentar


Ekonomija

Sa 2,5 na 1,2 miljarde evra "preko noći": Kako je cena projekta "EXPO 2027" odjednom prepolovljena? 10

Sa 2,5 na 1,2 miljarde evra „preko noći“: Kako je cena projekta „EXPO 2027“ odjednom prepolovljena?

Projekat "EXPO 2027" od odluke da bude dodeljen našoj zemlji sa sobom vuče određene nepoznanice, a jedna od najvećih jeste koliko će Srbiju ova izložba koštati i šta će ti troškovi obuhvatati. U skladu sa tim "velom tajne" ide i najnovija procena ministra finansija Siniše Malog, prema kojoj je cena ovog projekta smanjena za više od pola prethodno predviđene.

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.