I za EKSPO leks specijalis: Stotine miliona evra biće potrošeno dogovorom, bez ikakvih tendera

Ostavite komentar


  1. E jadni narode sta nam ovi rade otvorena pljacka pod pokroviteljstvom jednog civeka.Ali dobro se kaze svaki narod ima kralja kakvog je zasluzio.

  2. Bezobrazluku i dvoličnosti kraja nema. Pripremaju izmene Zakona o javnim nabavkama i one će od nove godine važiti za sve osim za one u vrhu vlasti koji prave za sebe i svoje privilegije razne lex specijalise da izbegnu i postojeći zakon o jn i sve njegove izmene.
    Ako ništa samo zbog toga moraju biti svrgnuti sa vlasti. Narod treba da KAZNI vlast na sledećim izborima. Sećate se kako je Toma na TV-u poručio u predizbornoj kampanji narodu da KAZNI Tadića, e sada NAROD treba da KAZNI ovu vlast i vladajuću strukturu. Narod ima tu moć da KAZNI vlast.

  3. Ukoliko državna administracija posluje u skladu sa interesima celokupnog društva onda direktna pogodba može biti daleko kvalitetnija od bilo kog tendera. Tender je takodje „klizav teren“ jer niko sa sigurnošću može da zna da li su ponudjači dali svoju najbolju ponudu, da li imaju kapaciteta i sredstava da sprovedu predvidjene radove, kao i da li će neko uzeti novac pa onda odustati od radova, pa će se država tužiti 10 godina da povrati svoj novac. Kod direktnih dogovora ključ uspeha je u rukama Project managera i Nadzornog organa, ne kod Naručioca. Ukoliko je Project manager renomirana institucija sa iskustvom (Gradjevinska direkcija, Putevi Srbije, Železnice Srbije i sl.) onda su oni ti koji sa ugovaračem pregovaraju o ceni i profitu znajući tačno koje su vrednosti u opticaju na datom tržištu. Tako ugovoren posao može biti mnogo sigurniji i isplativiji od tendera ali, u slučaju da je Project manager deo koruptivnog sistema, tako ugovoren projekat može koštati i mnogostruko više.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 14. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.